slm ne dediğin anlasilmiyor am abaska bir tarif vericem tatdi muqq inana
Karaorman Pastası Tarifi
Karaorman Pastası Tarifi
Deftere Ekle
6bin kere
Ben de Yaptım
51 kez yapıldı
8-10 Kişilik
1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
Karaorman Pastası Tarifi 6
Karaorman Pastası Tarifi'nin Malzemeleri
Pandispanya için;
4 yumurta (oda ısısında)
5 yemek kaşığı soğuk su
1 çimdik tuz
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik un
1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 paket kabartma tozu
Arası için;
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı vişne suyu
2 su bardağına yakın kiraz (dondurulmuş vişne de olabilir)
Yarım limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı )
5 kutu krema (dolapta soğutulmuş)
4 paket vanilya
5 paket krema sertleştirici
Üzeri için;
12 tane kiraz veya vişne (üst süslemesi için)
150-200 gr bitter çikolata
Islatmak için;
1 bardak vişne suyu (arzuya göre içine 1 kaşık daha şeker konulabilir)
Karaorman Pastası Tarifi'nin Yapılışı
Pandispanya için yumurtaların akını ve sarılarını ayrı kaplara ayırıyoruz.
Akına 5 yemek kaşığı soğuk su ve 1 çimdik tuzu da ekleyip mikserle iyice kar haline getiriyoruz.
Ayrı kapta yumurta sarılarına şekeri ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
Sonra kar haline gelen yumurta beyazını yumurta sarıları ve şeker karışımına ekleyip (bu sırada mikseri bırakıp bir spatulayla işimize devam ediyoruz ) alttan yukarı doğru, yumurta beyazları sönmeyecek şekilde yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Bir tel süzgeç yardımıyla un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu yumurtalı karışıma eliyoruz ve aşağıdan yukarıya doğru devamlı karıştırıyoruz (yumurtayı söndürmeden).
Hamur homojen bir kıvam aldığında, yağladığımız kelepçeli kalıbımıza hamuru boşaltıyoruz.(Ben 26 cmlik kelepçeli kalıp kullandım)
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kekimizi 20-25 dakika arası pişiriyoruz.(bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz, benim pandispanyam 20 dakikada pişti)
Pişen keki kalıptan hiç ayırmadan, öylece soğumaya bırakıyoruz.
Sonra küçük bir tencereye vişne suyunu, şekeri, nişastayı ve limon kabuğunu koyup karıştırarak kaynatıyoruz.
Kaynayınca 2 bardak vişneyi de boşaltıp karıştırıp muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz.
Yine ayrı büyük bir kapta soğuk kremaları, vanilyaları ve krema sertleştiricilerini koyu krema kıvamına gelene kadar elektrikli mikserle çırpıyoruz.
Pandispanyayı eşit olarak 3 parçaya kesiyoruz.
İlk katını kaşıkla her yerine gelecek şekilde, vişne suyuyla ıslatıp üzerine soğuttuğumuz vişneli muhallebinin hepsini yayıyoruz.
Üzerine kremamızdan bir miktar sürüyoruz.
Pandispanyanın 2. katını da üzerine koyup, onu da ıslatıyoruz ve bol krema koyuyoruz. 3. pandispanyayı da koyup ıslattıktan sonra pandispanyanın her yerini kremayla sıvıyoruz.
Üzerine ve yanlarına bıçakla kıydığımız çikolataları serpiyoruz.
Bir sıkma torbasıyla üzerine kalan kremadan şekiller sıkıp üstlerine de ayırdığımız vişneleri diziyoruz.
En az 5 saat mümkünse bir gece dolapta dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.