Cevap:
Kaynak nedir ?
Kaynak, Isı ve basıncın ayrı ayrı ya da birlikte kullanılması yoluyla parçaların birleştirilmesi işlemine kaynak denir. İşlem sırasında erime sıcaklığı, birleştirilmek istenilen parçaların erime sıcaklığı ile aynı ya da benzer olan parçalardan yararlanılarak birleştirme yapılmaktadır.
Kaynak işlemine genellikle endüstriyel alanlarda kullanılmaktadır. Metal malzemelerin bir araya getirilerek bir bütün oluşturmasını sağlamaya yarayan kaynak işleminin farklı türleri bulunmaktadır. Kullanım amacına göre doğru kaynak türü belirlenmeli ve hangi kaynak türü olursa olsun, mutlaka uzman kişiler tarafından uygulama yapılmalıdır.
Kaynak işleminde gerekli tedbirlerin alınmadan işe başlanması kişilerin çeşitli kazalarla karşılaşabilmesine yol açmaktadır. Ayrıca bilinçsiz yapılan kaynak işlemi hem dayanıklılık hem de işlevsellik bakımından dezavantaj yaratmaktadır.
kaynak nasıl olur?
Bir telden elektrik akımı geçtiği zaman etrafında manyetik bir kuvvet alanı oluşur. Bir elektrik arkı da hareket halinde bulunan bir iletkendir ve dolayısıyla arkın etrafında da bir manyetik alan oluşur. İşte bu alan, kaynak anında, arkta bir oynama meydana getirir ve bu olaya da ark üflemesi adı verilir.
Kaynak çeşitleri nelerdir? maddeler Halinde Anlatım
Kaynak denildiği zaman yalnızca parçaların birleştirilmesi akla gelse de esasında farklı kaynak çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitleri temel olarak şu şekilde sıralamak mümkündür:
Örtülü Elektrot Art Kaynağı
. Özlü Telle Ark Kaynağı
. Gaz Altı Kaynağı
. TIG Kaynağı
. Elektrik Direnç Kaynağı
. Oksi-Asetilen Kaynağ
En iyi seçersen sevinirim :)))