Cevap:
Cevabımız 16x²+24x+9 olacaktır.
Yazar:
jaylynjgli
Bir cevabı oylayın:
3Yazar:
snuggles34
Cevap:
İlk olarak en üsttekinden başlayalım:
paydaları eşitle
2/1+1/3=6/3+1/3=7/3'dür
7/3:3=aşşağıdaki sayi tesr çevirilip çarpilir
7/3.1/3=7/9'dur.
7/9+2 paydalari eşitle
7/9+18/9=25/9'dur.
Aşşağidaki tarafa geçelim:
2-1/3 paydalari eşitle=6/3-1/3=5/3'tür
1:5/3=aşağıdaki ters çevrilerek çarpılır
1.3/5=3/5'tir.
2-3/5=paydalari eşitle.10/5-3/5=7/5'tir
Üstteki:25/9
Alttaki:7/5
25/9:7/5=Ters çevir alttakini
25/9.5/7=125/63'tür.
2-125/63=Paydalariş eşitle
126/63-125/63=1/63 olur.
Yazar:
nerd1dmy
Bir cevabı oylayın:
0Yazar:
gus35
-Selam
Başarılar Dilerim.
xNisagul
Yazar:
augusthvqv
Bir cevabı oylayın:
8Yazar:
hezekiah
Merhaba;
•Tıpatıp kelimesinin pekiştirmesi a harfidir.
》Tıp-a-tıp
Tıpatıp kelimesinde Ünlü Türemesi de görülür.
☆BAŞARILAR DİLERİM :》
Yazar:
red6of2
Bir cevabı oylayın:
5Yazar:
benito
Zeynep kendini bir bela mıknatısı olarak görmektedir. Yeni başladığı okulda daha ilk günden belayı beraberinde getirmiştir. Okul salgın bir hastalık olduğu düşünülüp karantina altına alınır. Aynı zamanda Zeynep okulun karanlık bir koridorundan geçerken sarışın bir kız cesediyle karşılaşır. Şok olan Zeynep hemen oradan uzaklaşmak ister. Lakin bir şey onu durdurur. Arkasında biri olduğu hissine kapılan Zeynep arkasındaki kişinin katil olduğunu düşünüp korkar. Ancak o kişi yani kitabın başrollerinden biri olan Onur Zorlu kendinin katil olmadığını, içerisinde bulundukları okulun müdürünün kendi babası olduğunu ve babasının adı karalanmasın diye bu cesedi birlikte saklama ve kimseye bu cesetten bahsetmemeyi söyler. Ancak tam o anda Onur iki çocukluk arkadaşı Mert ve Burak da cesedi görürler. Bunun üzerine bu dörtlü birlikte bu ceset meselesini çözmeye çalışırlar.
Zeynep kendini bir bela mıknatısı olarak görmektedir. Yeni başladığı okulda daha ilk günden belayı beraberinde getirmiştir. Okul salgın bir hastalık olduğu düşünülüp karantina altına alınır. Aynı zamanda Zeynep okulun karanlık bir koridorundan geçerken sarışın bir kız cesediyle karşılaşır. Şok olan Zeynep hemen oradan uzaklaşmak ister. Lakin bir şey onu durdurur. Arkasında biri olduğu hissine kapılan Zeynep arkasındaki kişinin katil olduğunu düşünüp korkar. Ancak o kişi yani kitabın başrollerinden biri olan Onur Zorlu kendinin katil olmadığını, içerisinde bulundukları okulun müdürünün kendi babası olduğunu ve babasının adı karalanmasın diye bu cesedi birlikte saklama ve kimseye bu cesetten bahsetmemeyi söyler. Ancak tam o anda Onur iki çocukluk arkadaşı Mert ve Burak da cesedi görürler. Bunun üzerine bu dörtlü birlikte bu ceset meselesini çözmeye çalışırlar.Kitap bir yandan bu dört kişinin yani mahşerin dört atlısının arkadaşlıklarını, bir yandan katili aradıkları bir yandan da Zeynep ile Onur'un aşk hikayesini konu alır.
Zeynep kendini bir bela mıknatısı olarak görmektedir. Yeni başladığı okulda daha ilk günden belayı beraberinde getirmiştir. Okul salgın bir hastalık olduğu düşünülüp karantina altına alınır. Aynı zamanda Zeynep okulun karanlık bir koridorundan geçerken sarışın bir kız cesediyle karşılaşır. Şok olan Zeynep hemen oradan uzaklaşmak ister. Lakin bir şey onu durdurur. Arkasında biri olduğu hissine kapılan Zeynep arkasındaki kişinin katil olduğunu düşünüp korkar. Ancak o kişi yani kitabın başrollerinden biri olan Onur Zorlu kendinin katil olmadığını, içerisinde bulundukları okulun müdürünün kendi babası olduğunu ve babasının adı karalanmasın diye bu cesedi birlikte saklama ve kimseye bu cesetten bahsetmemeyi söyler. Ancak tam o anda Onur iki çocukluk arkadaşı Mert ve Burak da cesedi görürler. Bunun üzerine bu dörtlü birlikte bu ceset meselesini çözmeye çalışırlar.Kitap bir yandan bu dört kişinin yani mahşerin dört atlısının arkadaşlıklarını, bir yandan katili aradıkları bir yandan da Zeynep ile Onur'un aşk hikayesini konu alır.Kitapta en çok merak edilen konu sarışın kızı kimin öldürdüğüdür. Kitapta katil sonlara doğru açıklanmıştır ve kitabı okuyanlar için büyük şok yaşatmıştır.
Zeynep kendini bir bela mıknatısı olarak görmektedir. Yeni başladığı okulda daha ilk günden belayı beraberinde getirmiştir. Okul salgın bir hastalık olduğu düşünülüp karantina altına alınır. Aynı zamanda Zeynep okulun karanlık bir koridorundan geçerken sarışın bir kız cesediyle karşılaşır. Şok olan Zeynep hemen oradan uzaklaşmak ister. Lakin bir şey onu durdurur. Arkasında biri olduğu hissine kapılan Zeynep arkasındaki kişinin katil olduğunu düşünüp korkar. Ancak o kişi yani kitabın başrollerinden biri olan Onur Zorlu kendinin katil olmadığını, içerisinde bulundukları okulun müdürünün kendi babası olduğunu ve babasının adı karalanmasın diye bu cesedi birlikte saklama ve kimseye bu cesetten bahsetmemeyi söyler. Ancak tam o anda Onur iki çocukluk arkadaşı Mert ve Burak da cesedi görürler. Bunun üzerine bu dörtlü birlikte bu ceset meselesini çözmeye çalışırlar.Kitap bir yandan bu dört kişinin yani mahşerin dört atlısının arkadaşlıklarını, bir yandan katili aradıkları bir yandan da Zeynep ile Onur'un aşk hikayesini konu alır.Kitapta en çok merak edilen konu sarışın kızı kimin öldürdüğüdür. Kitapta katil sonlara doğru açıklanmıştır ve kitabı okuyanlar için büyük şok yaşatmıştır.Kitap boyunca "Bizimle misiniz?" veya "Mahşerin dört atlısı." diyalogları oldukça fazladır. Ancak bu replikler okuyuculara dostluk adına oldukça anlamlı dersler vermektedir.
Zeynep kendini bir bela mıknatısı olarak görmektedir. Yeni başladığı okulda daha ilk günden belayı beraberinde getirmiştir. Okul salgın bir hastalık olduğu düşünülüp karantina altına alınır. Aynı zamanda Zeynep okulun karanlık bir koridorundan geçerken sarışın bir kız cesediyle karşılaşır. Şok olan Zeynep hemen oradan uzaklaşmak ister. Lakin bir şey onu durdurur. Arkasında biri olduğu hissine kapılan Zeynep arkasındaki kişinin katil olduğunu düşünüp korkar. Ancak o kişi yani kitabın başrollerinden biri olan Onur Zorlu kendinin katil olmadığını, içerisinde bulundukları okulun müdürünün kendi babası olduğunu ve babasının adı karalanmasın diye bu cesedi birlikte saklama ve kimseye bu cesetten bahsetmemeyi söyler. Ancak tam o anda Onur iki çocukluk arkadaşı Mert ve Burak da cesedi görürler. Bunun üzerine bu dörtlü birlikte bu ceset meselesini çözmeye çalışırlar.Kitap bir yandan bu dört kişinin yani mahşerin dört atlısının arkadaşlıklarını, bir yandan katili aradıkları bir yandan da Zeynep ile Onur'un aşk hikayesini konu alır.Kitapta en çok merak edilen konu sarışın kızı kimin öldürdüğüdür. Kitapta katil sonlara doğru açıklanmıştır ve kitabı okuyanlar için büyük şok yaşatmıştır.Kitap boyunca "Bizimle misiniz?" veya "Mahşerin dört atlısı." diyalogları oldukça fazladır. Ancak bu replikler okuyuculara dostluk adına oldukça anlamlı dersler vermektedir.Karantina romanı benim için gayet eğlenceli ve akıcı bir kitaptı. Sıkıldığım veya bıraktığım zaman olmadı. Demek istediğim oldukça sürükleyici bir kitaptı. Ancak benimde rahatsız olduğum bazı durumlar vardı. Örneğin şu son yıllarda Türk yazarlarda oldukça fazla görülen iyi ve masum kız, kötü erkek muhabbeti okurları oldukça sıkmaktadır. Yine aynı şekilde bu kitapta da Zeynep masum ve daha önce hiç sevgilisi olmamış kızı oynaması, Onur'un da erişilmez okulun popüler erkeği olması oldukça sıkıcıydı. Kitabın kalitesini düşüren bir durum olduğunu düşünüyorum. Başka bir durum ise yazarın diliydi. Oldukça sade bir dili olan Beyza Alkoç'un bu kitapta betimlemelere yeterince yer vermişti. Lakin kitap genç kitleye hitap ettiği için yetişkin kitlenin pek beğenmediği bir kitap oldu. Aynı zamanda kitap bir yönden daha beni rahatsız etti. Kitaptaki karakterler içinde bulundukları felakette rağmen hiçbir şey olmamış gibi yaşamaları oldukça anlamsızdı.
Zeynep kendini bir bela mıknatısı olarak görmektedir. Yeni başladığı okulda daha ilk günden belayı beraberinde getirmiştir. Okul salgın bir hastalık olduğu düşünülüp karantina altına alınır. Aynı zamanda Zeynep okulun karanlık bir koridorundan geçerken sarışın bir kız cesediyle karşılaşır. Şok olan Zeynep hemen oradan uzaklaşmak ister. Lakin bir şey onu durdurur. Arkasında biri olduğu hissine kapılan Zeynep arkasındaki kişinin katil olduğunu düşünüp korkar. Ancak o kişi yani kitabın başrollerinden biri olan Onur Zorlu kendinin katil olmadığını, içerisinde bulundukları okulun müdürünün kendi babası olduğunu ve babasının adı karalanmasın diye bu cesedi birlikte saklama ve kimseye bu cesetten bahsetmemeyi söyler. Ancak tam o anda Onur iki çocukluk arkadaşı Mert ve Burak da cesedi görürler. Bunun üzerine bu dörtlü birlikte bu ceset meselesini çözmeye çalışırlar.Kitap bir yandan bu dört kişinin yani mahşerin dört atlısının arkadaşlıklarını, bir yandan katili aradıkları bir yandan da Zeynep ile Onur'un aşk hikayesini konu alır.Kitapta en çok merak edilen konu sarışın kızı kimin öldürdüğüdür. Kitapta katil sonlara doğru açıklanmıştır ve kitabı okuyanlar için büyük şok yaşatmıştır.Kitap boyunca "Bizimle misiniz?" veya "Mahşerin dört atlısı." diyalogları oldukça fazladır. Ancak bu replikler okuyuculara dostluk adına oldukça anlamlı dersler vermektedir.Karantina romanı benim için gayet eğlenceli ve akıcı bir kitaptı. Sıkıldığım veya bıraktığım zaman olmadı. Demek istediğim oldukça sürükleyici bir kitaptı. Ancak benimde rahatsız olduğum bazı durumlar vardı. Örneğin şu son yıllarda Türk yazarlarda oldukça fazla görülen iyi ve masum kız, kötü erkek muhabbeti okurları oldukça sıkmaktadır. Yine aynı şekilde bu kitapta da Zeynep masum ve daha önce hiç sevgilisi olmamış kızı oynaması, Onur'un da erişilmez okulun popüler erkeği olması oldukça sıkıcıydı. Kitabın kalitesini düşüren bir durum olduğunu düşünüyorum. Başka bir durum ise yazarın diliydi. Oldukça sade bir dili olan Beyza Alkoç'un bu kitapta betimlemelere yeterince yer vermişti. Lakin kitap genç kitleye hitap ettiği için yetişkin kitlenin pek beğenmediği bir kitap oldu. Aynı zamanda kitap bir yönden daha beni rahatsız etti. Kitaptaki karakterler içinde bulundukları felakette rağmen hiçbir şey olmamış gibi yaşamaları oldukça anlamsızdı.Kitaptaki karakterler oldukça uygundu. Bir arkadaş grubunun üyeleri olan Zeynep, Onur, Burak, Mert birbirinden farklı özellikleriyle kendilerini okurlara sevdirmeyi başardılar. Aynı zamanda mesajlaşma kısımlarındaki diyaloglar okurların yüzünde tebessüm bırakmayı başardı.
Zeynep kendini bir bela mıknatısı olarak görmektedir. Yeni başladığı okulda daha ilk günden belayı beraberinde getirmiştir. Okul salgın bir hastalık olduğu düşünülüp karantina altına alınır. Aynı zamanda Zeynep okulun karanlık bir koridorundan geçerken sarışın bir kız cesediyle karşılaşır. Şok olan Zeynep hemen oradan uzaklaşmak ister. Lakin bir şey onu durdurur. Arkasında biri olduğu hissine kapılan Zeynep arkasındaki kişinin katil olduğunu düşünüp korkar. Ancak o kişi yani kitabın başrollerinden biri olan Onur Zorlu kendinin katil olmadığını, içerisinde bulundukları okulun müdürünün kendi babası olduğunu ve babasının adı karalanmasın diye bu cesedi birlikte saklama ve kimseye bu cesetten bahsetmemeyi söyler. Ancak tam o anda Onur iki çocukluk arkadaşı Mert ve Burak da cesedi görürler. Bunun üzerine bu dörtlü birlikte bu ceset meselesini çözmeye çalışırlar.Kitap bir yandan bu dört kişinin yani mahşerin dört atlısının arkadaşlıklarını, bir yandan katili aradıkları bir yandan da Zeynep ile Onur'un aşk hikayesini konu alır.Kitapta en çok merak edilen konu sarışın kızı kimin öldürdüğüdür. Kitapta katil sonlara doğru açıklanmıştır ve kitabı okuyanlar için büyük şok yaşatmıştır.Kitap boyunca "Bizimle misiniz?" veya "Mahşerin dört atlısı." diyalogları oldukça fazladır. Ancak bu replikler okuyuculara dostluk adına oldukça anlamlı dersler vermektedir.Karantina romanı benim için gayet eğlenceli ve akıcı bir kitaptı. Sıkıldığım veya bıraktığım zaman olmadı. Demek istediğim oldukça sürükleyici bir kitaptı. Ancak benimde rahatsız olduğum bazı durumlar vardı. Örneğin şu son yıllarda Türk yazarlarda oldukça fazla görülen iyi ve masum kız, kötü erkek muhabbeti okurları oldukça sıkmaktadır. Yine aynı şekilde bu kitapta da Zeynep masum ve daha önce hiç sevgilisi olmamış kızı oynaması, Onur'un da erişilmez okulun popüler erkeği olması oldukça sıkıcıydı. Kitabın kalitesini düşüren bir durum olduğunu düşünüyorum. Başka bir durum ise yazarın diliydi. Oldukça sade bir dili olan Beyza Alkoç'un bu kitapta betimlemelere yeterince yer vermişti. Lakin kitap genç kitleye hitap ettiği için yetişkin kitlenin pek beğenmediği bir kitap oldu. Aynı zamanda kitap bir yönden daha beni rahatsız etti. Kitaptaki karakterler içinde bulundukları felakette rağmen hiçbir şey olmamış gibi yaşamaları oldukça anlamsızdı.Kitaptaki karakterler oldukça uygundu. Bir arkadaş grubunun üyeleri olan Zeynep, Onur, Burak, Mert birbirinden farklı özellikleriyle kendilerini okurlara sevdirmeyi başardılar. Aynı zamanda mesajlaşma kısımlarındaki diyaloglar okurların yüzünde tebessüm bırakmayı başardı.448 sayfa ile biraz kalın olan bu kitap sürükleyici olması sayesinde zorlanmadan bir veya iki gün içerisinde bitirebileceğiniz güzel bir kitap. Eleştirdiğim kötü yanlarının dışında gerçekten bir şansı hak eden, en azından konusuyla ilginizi çekebilecek, bu genç yazarın dilini sevebileceğiniz bir kitap.
Zeynep kendini bir bela mıknatısı olarak görmektedir. Yeni başladığı okulda daha ilk günden belayı beraberinde getirmiştir. Okul salgın bir hastalık olduğu düşünülüp karantina altına alınır. Aynı zamanda Zeynep okulun karanlık bir koridorundan geçerken sarışın bir kız cesediyle karşılaşır. Şok olan Zeynep hemen oradan uzaklaşmak ister. Lakin bir şey onu durdurur. Arkasında biri olduğu hissine kapılan Zeynep arkasındaki kişinin katil olduğunu düşünüp korkar. Ancak o kişi yani kitabın başrollerinden biri olan Onur Zorlu kendinin katil olmadığını, içerisinde bulundukları okulun müdürünün kendi babası olduğunu ve babasının adı karalanmasın diye bu cesedi birlikte saklama ve kimseye bu cesetten bahsetmemeyi söyler. Ancak tam o anda Onur iki çocukluk arkadaşı Mert ve Burak da cesedi görürler. Bunun üzerine bu dörtlü birlikte bu ceset meselesini çözmeye çalışırlar.Kitap bir yandan bu dört kişinin yani mahşerin dört atlısının arkadaşlıklarını, bir yandan katili aradıkları bir yandan da Zeynep ile Onur'un aşk hikayesini konu alır.Kitapta en çok merak edilen konu sarışın kızı kimin öldürdüğüdür. Kitapta katil sonlara doğru açıklanmıştır ve kitabı okuyanlar için büyük şok yaşatmıştır.Kitap boyunca "Bizimle misiniz?" veya "Mahşerin dört atlısı." diyalogları oldukça fazladır. Ancak bu replikler okuyuculara dostluk adına oldukça anlamlı dersler vermektedir.Karantina romanı benim için gayet eğlenceli ve akıcı bir kitaptı. Sıkıldığım veya bıraktığım zaman olmadı. Demek istediğim oldukça sürükleyici bir kitaptı. Ancak benimde rahatsız olduğum bazı durumlar vardı. Örneğin şu son yıllarda Türk yazarlarda oldukça fazla görülen iyi ve masum kız, kötü erkek muhabbeti okurları oldukça sıkmaktadır. Yine aynı şekilde bu kitapta da Zeynep masum ve daha önce hiç sevgilisi olmamış kızı oynaması, Onur'un da erişilmez okulun popüler erkeği olması oldukça sıkıcıydı. Kitabın kalitesini düşüren bir durum olduğunu düşünüyorum. Başka bir durum ise yazarın diliydi. Oldukça sade bir dili olan Beyza Alkoç'un bu kitapta betimlemelere yeterince yer vermişti. Lakin kitap genç kitleye hitap ettiği için yetişkin kitlenin pek beğenmediği bir kitap oldu. Aynı zamanda kitap bir yönden daha beni rahatsız etti. Kitaptaki karakterler içinde bulundukları felakette rağmen hiçbir şey olmamış gibi yaşamaları oldukça anlamsızdı.Kitaptaki karakterler oldukça uygundu. Bir arkadaş grubunun üyeleri olan Zeynep, Onur, Burak, Mert birbirinden farklı özellikleriyle kendilerini okurlara sevdirmeyi başardılar. Aynı zamanda mesajlaşma kısımlarındaki diyaloglar okurların yüzünde tebessüm bırakmayı başardı.448 sayfa ile biraz kalın olan bu kitap sürükleyici olması sayesinde zorlanmadan bir veya iki gün içerisinde bitirebileceğiniz güzel bir kitap. Eleştirdiğim kötü yanlarının dışında gerçekten bir şansı hak eden, en azından konusuyla ilginizi çekebilecek, bu genç yazarın dilini sevebileceğiniz bir kitap.Eğer sizde Zeynep'in felakete dönüşen hayatına misafir olmak, mahşerin dört atlısına beşinci olmak isterseniz Beyza Alkoç'a bir şans verin derim. Bu eğlenceli yolculukta bize eşlik etmek ister misiniz? Bizimle misiniz?
ßAŞARILAR♧@XxBestiexX
Yazar:
alannahfhtv
Bir cevabı oylayın:
20Bu başlığı kapatarak, bir bağlantıya tıklayarak veya başka bir şekilde gezinmeye devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.