Cevap:
Solo ya da koro ile belli bir makamda okunan, kökleri 10. yüzyıla kadar uzanan klasik müziğe Türk sanat müziği denir. Bu müzik türünün özellikleri şu şekilde sıralanabilir:
1- Her şarkı belli bir makamda okunur.
2- Şarkılarda hem ilahi hem de beşeri aşk anlatılır.
3- Günümüze kadar ulaşan yaklaşık 100 makam vardır.
4- Tambura, tulum, nağara ve zilli maşa, Türk sanat müziğine özgü enstrümanladır.
Açıklama:
internetten aldım çünkü konu hakkında hiçbir bilgim yok
Yazar:
isaiase1ms
Bir cevabı oylayın:
9Cevap:
Türk halk müziğiTürk halk müziği, Türkiye'nin çeşitli yörelerinde farklı ağızlar ve formlarda söylenen Türkçe yöresel etnik müziklerin tümü. Yapısal olarak folklorun bir parçası olan Türk halk müziği (kısaca THM), sözlü halk müziği ve sözsüz halk müziği olmak üzere ikiye ayrılır. Sözlü halk müziğine genel olarak türkü adı verilir. Sözsüz halk müziği ise düzenli yöresel çalgı ezgileridir. Klasik Türk halk müziği, çeşitli yörelerden derlenmiş birçoğu anonim olan türkülerden ve sözsüz halk müziklerinden oluşur, anonim eserlerin sözü ve bestesinin kime ait olduğu bilinmez ve yöreye mâl olmuştur. Modern Türk halk müziği ise, 1970'li yıllardan sonraki dönemde eski yöresel müzik kalıpları örnek alınarak oluşturulmuş, sözü ve bestesi belli olan halk müzikleridir. Türk halk müziği, halk oyunları ve halkbilim ile de yakından ilgilidir. Bunun dışında genel karakteristiğine göre; bektaşi, halay, teke, zeybek gibi türlere ayrılır. Ayrıca il bazında türküler kategorilendirilmiştir.
Klasik Türk müziğiKlasik Türk müziği, klasik Türk mûsıkîsi, Osmanlı'daki adıyla mûsıkî veya günümüzde kullanılan adıyla Türk sanat müziği; Türk kültürüne has makamlı bir müzik türü. Klasik batı müziği ve Hint müziği ile beraber dünya üzerinde süreklilik ve gelenek oluşturma bakımından mevcut birkaç klasik müzikten birisi olarak kabul edilir.
Açıklama:
yanlış yaptıysam özür dilerim ♡
kolay gelsin♡
Yazar:
danejjrz
Bir cevabı oylayın:
6