Soru: MerhabaDört dörtlük ölçüden oluşan on ölçülük nota yazar mısınız?​

  • muzyka

    Konu:

    Müzik
  • Yazar:

    knox
  • Oluşturulma Zamanı:

    2 yıl önce

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Açıklama:Dört zamanlı bir ölçü içinde, birim nota değerinden dört tane bulunabilir. Dört zamanlı ölçü rakamı, portede anahtardan sonra üst üste yazılan iki sayıdan oluşur. Bu sayılardan üstte olanı zaman değeri olan 4 sayısını, altta olan ise birim nota değerini gösterir.

Nota değerleri, sus değerleri, birim süre değeri, birim değerdeki vuruş (ritm) kavramları için aşağıdaki yazıları okumak isteyebilirsiniz.

Nota Değerleri Kategorisi »

Sus Değerleri Kategorisi »

Birim Süreler: Nota süre değerlerinin daha kolay anlaşılması için notalara verdiğimiz sabit süre değerleridir. Birlik nota değeri 400, ikilik nota değeri 200, dörtlük nota değeri 100, sekizlik nota değeri 50, onaltılık nota değeri 25, otuzikilik nota değeri ise 12,5 birim süre değeri ile değerlendirilmiştir.

Dört Dörtlük (4/4'lük)

4/4'lük bir ölçü içerisinde, 4 tane dörtlük notanın, süre değerlerinin toplamı değerinde nota bulunabilir. Aşağıdaki resimde a ile gösterilen ölçü rakamının üstünde, ölçü içinde birim nota değerinden kaç tane bulunduğunu gösteren 4 sayısı, altında ise birim nota değeri olan dörtlük notayı ifade eden 4 sayısı bulunur.

Dört dörtlük (4/4'lük) ölçü:

Dört dörtlük (4/4'lük) ölçü.

Dört Sekizlik (4/8'lik)

4/8'lik bir ölçü içerisinde, 4 tane sekizlik notanın, süre değerlerinin toplamı değerinde nota bulunabilir. Aşağıdaki resimde a ile gösterilen ölçü rakamının üstünde, ölçü içinde birim nota değerinden kaç tane bulunduğunu gösteren 4 sayısı, altında ise birim nota değeri olan sekizlik notayı ifade eden 8 sayısı bulunur.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years