Soru: İstiklal Miks marşını okuyunca ne hissediyorsunuz ne zaman yazıldı nasıl yazılmış besleyeceksin neden yazmış kompozisyon hazırla birsayfa kadar acil Müzik çünkü istiklal maaşı konusundayız. 6sınıf

  • muzyka

    Konu:

    Müzik
  • Yazar:

    haas
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

İstiklal Marşı, istiklal mücadelesinin verildiği yıllarda bir milli marş olarak yazılmış ve kabul edilmiştir. Bu nedenle İstiklal Marşı okunurken ya da okurken insanlar farklı duygular içine girebilir. Sözleri insanları derinden etkileyebilir.

İstiklal Marşı’nı okurken, heyecan duyarız, tüylerimiz diken diken olur, cesaret hissederiz, kendimizin farkına varırız, geleceğe umutla bakarız, ümit dolu oluruz.

İstiklal Marşımızı okurken;

Gururlanırım,Duygulanırım,Türk olduğum için mutlu olurum,Şehitlerimizi düşünürüm,Vatanımı ve milletime olan bağlılığımı hissederim.

İSTİKLAL MARŞI NE ZAMAN YAZILDI?

Bağımsızlığımızın sembolü olan ulusal marşımız İstiklal Marşı 1921 yılında yazılmış olup Büyük Millet Meclisi tarafından 21 Mart 1921'de kabul edilmiştir.

İSTİKLAL MARŞI NEDEN YAZILDI?

İstiklal Marşı dönemin kasvetli havasını dağıtmak halka ve Türk ordusuna gerekli motivasyonu verip güçlendirmek, milletin inancını tazelemek amacıyla yazılmıştır. Korkma sözüyle başlan milli marşımız Türk halkını içinde bulunduğu kasvetli ortamı yenip aydınlığa çıkacak gücü olduğunu, güzel günlerin bizi beklediğini dile getirir.

İSTİKLAL MARŞI HANGİ SAVAŞTAN SONRA YAZILDI?

İstiklal Marşı'mız I. İnönü Savaşı'ndan sonra yazılmıştır.

İSTİKLAL MARŞI NEREDE YAZILDI?

Ulusal marşımızın seçilmesi için düzenlenen yarışmada ilk etapta hiçbir şiir milli marş olmaya hak kazanmamıştır. Bunun üzerine dönemim milli eğitim bakanı Hamdullah Suphi Bey'in Mehmet Akif'in yarışmaya katılmadığını öğrenip, katılmama sebebinin ortadan kaldırılacağını söyleyerek yazmasını ister. Bunun üzerine Mehmet Akif Ankara'daki Taceddin Dergahındaki odasında İstiklal Marşı'nı kaleme alır. Yani İstiklal Marşı, Ankara'da Taceddin Dergahında yazılmıştır.

Cevap:

Cevap:mehmet akif ersoy yazarını hatırlıyorum

Açıklama:

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years