Cevap:
Ses, ışık, görsel, işaret, televizyon, telefon kanal olabilecek ögelerdendir. Göndericiden alınan mesaja alıcının bir cevap vermesi dönüt yani geri bildirimdir. Dönüt ile iletilen mesajın ulaşılıp ulaşılmadığı anlaşılabilir.
ögeleri
1.gönderici
2.kod
3.bağlam
4.kanal
5.mesaj-ileti
6.alıcı
olarak 6 tanedir iletişim'in ögeleri
Gönderici
Gönderici ya da kaynak olarak adlandırılan öge iletişimin sürecinin başlatıcısıdır. Gönderici, duygu ve düşüncelerini karşı tarafa aktaran ögedir.
Alıcı
Kaynak tarafından yollanan iletiyi ya da mesajı alan ögedir. Bazen bir kişi ya da topluluk olabilir bu öge.
İleti
Alıcaya aktarılması amacıyla gönderici tarafından yollanan mesaja ileti denilmektedir. İleti görsel ya da işitsel şekilde olabilir.
Kanal
Kaynak tarafından alıcıya aktarılan mesajın gönderilme şekline kanal denilmektedir. Ses, ışık, görsel, işaret, televizyon, telefon kanal olabilecek ögelerdendir.
Dönüt (Geri Bildirim)
Göndericiden alınan mesaja alıcının bir cevap vermesi dönüt yani geri bildirimdir. Dönüt ile iletilen mesajın ulaşılıp ulaşılmadığı anlaşılabilir.
Bağlam (Ortam)
İletişim sürecinin gerçekleştiği mekana bağlam ya da ortam denilmektedir.
Kod
Gönderici ve alıcı arasında yapılan iletişimin her iki taraf tarafından bilinen bir kodlamayla gerçekleşmesidir. Örneğin dil iki tarafın da bildiği kodlardan oluşur. Trafik işaretleri de gönderici ve alıcı arasındaki özel bir kodlamadır.
en iyi seçer misin
kolay gelsin