Soru: k -pop nedir?➡️bts,blackpink,Exo,straykids vb. 20gurup hakkında bilinmesi gerekenler NOT:boş,sıpam bildirilir.​

question img
  • muzyka

    Konu:

    Müzik
  • Yazar:

    sean
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

K-pop nedir?

•Güney Kore kökenli bir pop müzik türüdür. K-pop, geleneksel Kore müziğinin yanı sıra pop, deneysel, rock, caz, gospel, hip hop, R&B, reggae, elektronik dans, folk, country ve klasik müzik gibi müzik türlerinden ilham alır.

BTS hakkında bilgi :

BTS, diğer adıyla Bangtan Boys, Hybe Corporation tarafından oluşturulan, 7 üyeden oluşan Güney Koreli grup. Grubun hayranlarına "ARMY" denmektedir. Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V (Taehyung) ve Jungkook'dan oluşan yedili, albümlerinin çoğunu birlikte yazar ve birlikte üretir.

Blackpink hakkında bilgi :

Blackpink, 2016 yılında YG Entertainment tarafından kurulmuş Güney Koreli kız grubudur. Grup dört üyeden oluşmaktadır: Jisoo, Jennie, Lisa ve Rosé. Grup, Ağustos 2016'da "Whistle" ve "Boombayah"ı içeren single albümleri Square One ile çıkış yaptı. Hayranlarına "BLINK" ismi verilir.

Exo hakkında bilgi :

EXO, Güney Koreli erkek grubu. Grup, S.M. Entertainment tarafından 2011 yılında oluşturuldu ve 2012 yılında on iki üye ile Korece ağırlıklı şarkı söyleyen EXO-K ve Çince ağırlıklı şarkı söylenen EXO-M olmak üzere 2 alt grupla çıkış yaptı. Exo'nun ilk albümü XOXO ticari anlamda oldukça başarılı oldu. Üyeleri Kai, Byun Baek-Hyun, D.O, Oh Se-hun, Park Chan-yeol, Chen, Suho.

Stray Kids hakkında bilgi :

Stray Kids JYP Entertainment tarafından kurulan Güney Koreli erkek müzik grubudur. 8 kişilik grup Bang Chan, Lee Know, Changbin, Hyunjin, Han, Felix, Seungmin, ve I.N adlı üyelerden oluşmaktadır. Grubun hayranlarına "STAY" denmektedir. Grup resmi çıkışını 25 Mart 2018 tarihinde I Am Not ile yaptı.

[Bazı k-pop grupları : İtzy, Twice, Txt, Astro, A.C.E, Red Velvet, Got7, Big Bang...

Kolay gelsin<3

(UYARI : ÖDEV DIŞI İÇERİKLER PAYLAŞIRSAN HESABIN KAPATILABİLİR HABERİN OLSUN )

Cevap:

Cevap:K pop türkler gibi ingilizler gibi bir grup oluşturarak şarkı yapan kişilere denir.

Açıklama:K pop tarihinin en çok dinlenen grubu bence bts bp(Blackpink) ITZY ve twice.Ama diğer çok bilinen gruplar ise skz(Stray kids) Exo Nct dream Nct 127 Nct Red velvet Aespa got7 TXT LOONA After school AOA AOA Cream AOA Black Apink  Ateez.

Saydım tam 20 adet grup oldu ben burdaki bütün hepsini severek dinliyorum sana ve diğer kişilerede öneririm.Umarım burdaki yazdıklarım sana yeterlidir.Kesinlikle googledan bakıp yazmadım(Böyle diyincede bakmış gibi oldum ama her neyse).Benim bildiğim başka gruplarda var istediğin zaman bana yazıp diğer gruplarıda seve seve sana yazarım

             
answer img

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years