Soru: müzik aletlerinin isimleri 4. sınıf​

Cevaplar 2

Cevap:

Selam canım

Aşağıya bazı müzik aleti isimleri koydum :

- Gitar

- Keman

- Flüt

- Ney

- Davul

- Zurna

- Klarnet

- Piyano

- Ksilofon

- Kanun

- Saz

- Darbuka

- Bendir

- Kös

UMARIM İŞİNE YARAR ☁️

Çok uğraştım en iyi seçer misin?

Cevap:

Selamm

Müzik Aletleri ve İsimleri Nelerdir? 

Nefesli Çalgılar 

1- Kaval

 2- Sipsi

 3- Ney

 4- Zurna

 5- Saksafon

 6- Çığırtma 

Yaylı Çalgılar 

 1- Viyolnsel

 2- Çello

 3- Kabak Kemane

 4- Kemençe

Telli Çalgılar 

 1- Elektro Gitar

 2- Akustik Gitar

 3- Bas Gitar

 4- Bağlama

 5- Tambur

 6- Kontrbas

Vurmalı Çalgılar 

 1- Santur

 2- Bateri

 3- Perküsyon

 4- Darbuka

 5- Çalpara

 6- Vibrofon

Tuşlu Çalgılar 

1- Org

 2- Piyano

 3- Melodika 

En Çok Kullanılan Müzik Aletlerinin Özellikleri 

Bağlama:

Saz adıyla da bilinen bağlama, Türk Halk Müziğinde en çok kullanılan müzik aletlerinin başında gelir. Yedi telli bir çalgı olan bağlamanın en küçüğüne çöğür denir. Tambura ve cura gibi türleri de bulunan bağlama Arabesk ve Fantezi müziğinde de kullanılır.

Gitar: 

Perdeli yaylı çalgılardan biri olan gitar, hem ülkemizde hem de dünya genelinde en çok kullanılan enstrümanlardan biridir. Sadece caz müziği için özel olarak üretmiş gitarın dışında, bas, elektro ve lap steel türünde de gitarlar mevcuttur. 

Piyano: 

Pianoforte adıyla da bilinen piyan, 18. yüzyılın ilk çeyreğinde icat edildi. Önceleri sadece oda müziğinde kullanılan piyano, günümüzde, caz ve blues olmak üzere birçok farklı müzik türünde de kullanılmaktadır. Toplam 88 tuştan oluşan bu enstrümanlar üç türe ayrılır: 1- Kuyruklu piyano 2- Duvar piyanosu 3- Dijital piyano 

Ney: 

Yaklaşık olarak 7 bin yıllık bir geçmişe sahip olan ney, en eski üflemeli çalgılardan biridir. Tasavvuf müziğinde önemli bir yere sahip olan ney, uzunluklarına ve karar perdesine göre birçok türe ayrılır. En çok kullanılan ney çeşitleri şu şekilde sıralanabilir: 1- Davud Ney 2- Süpürde Ney 3- Kız Mahsur Mabeyni 

Bateri: 

Rock ve metal müzik türlerinde kullanılan bateri, en büyük vurmalı çalgılardan biridir. Zil ve davullardan oluşan bateri, baget adı verilen çubuklarla çalınır. 

Zurna: 

Ney ile birlikte en eski nefesli çalgılardan biri olan zurna, genellikle ceviz ve söğüt ağacından yapılır. Genellikle Türk halk müziğinde kullanılan zurnanın, çeşitli yörelere ve şehirlere özgü birçok çeşidi bulunuyor. 

Darbuka: 

Darbuka, elle çalınan ritmik bir vurmalı çalgıdır. 

Keman: 

Çello ve viyolonsel olmak üzere birçok çeşidi bulunan keman, dört telli bir çalgıdır. Keman, genellikle klasik müzikte ve senfonilerde kullanılır. 

Davul: 

Düğünlerde org ile birlikte en çok kullanılan enstrümanlardan biri olan davul tokmakla çalınır. Başta bas davul ve bongo olmak üzere birçok çeşidi bulunan davul, aynı zamanda en eski vurmalı çalgılardan biridir. 

Kaval: 

Ülkemizde daha çok ''çoban çalgısı'' olarak bilinen kaval, yapımı ve çalınması en kolay nefesli enstrümanlardan biridir. Şimşir, ceviz ve söğüt başta olmak üzere birçok ağaçtan yapılabilen kavallarda toplam 8 delik bulunur. Anadolu'da farklı renklerde ve uzunluklarda üretilen farklı birçok kaval çeşidi bulunmaktadır.

İyi dersler

Bilgiler Öğretmenlerden Alınmıştır

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years