Soru: ❥Merhabalarr❥Şarkıcı olan Bergen'in hayatını anlatmanızı istiyorum.❥Anlatımınızı görsel ile pekiştiriniz.❥Kopya/spam/eksik/hatalı cevaplar silinecektir.↻Optitim​

Cevaplar 2

Cevap: ⭐MҽɾԋαႦα⭐

Selamlar denetmenimm,Bergen'in hayatı aşağıda verilmiştir.

→Asıl adı Belgin Sarılmışer olan Bergen 15 Temmuz 1959 tarihinde dünyaya gelmiştir.Bergen ise Belgin Sarılmışer'in sahne ismiydi.Burcu yengeçtir.Arabeskin Kraliçesi, Güzeller Güzeli, Acıların Kadını Bergen'in unvanlarıdır.

→Bergen 6 yaşındayken annesi ve babası boşandı bu boşanmanın sonucunda Bergen ve annesi(Sebahat Çakır)Ankara'ya taşındı.İlkokulu Yenimahalle Yunus Emre İlkokulunda okudu.Bu yıllarda Bergen'in müziğe karşı yeteneğini ve ilgisini fark eden öğretmenleri onu müzik eğitimi almaya yöneltti.Bergen, Ankara Devlet Konservatuvarı'nın sınavına girdi ve piyano bölümünde birincilik elde etti.Burada iki yıl eğitim gördükten sonra maddi sıkıntılar yüzünden okulu bıraktı.Ve PTT memuru olarak çalıştı.1977 yılında dayısının oğlu Göksel Sarılmışer ile evlendi, 4 yıl evli kalmalarının ardından 1981 yılında boşandılar.Bergen 1977 yılında arkadaşlarıyla bir gece kulübüne gitti.Yeteneğini farkeden İlhan Feyman(kulüp sahibi)Bergen'e burada çalışmasını teklif etti.Bergen bu teklifi kabul etti.Türk sanat müziği vb. tarzlarda şarkılar seslendirdi.Daha sonra Kuyubaşı Gazinosunda çalışmaya başladı.Burada her gece onu dinlemeye gelen ve ona çiçekler gönderen bir adamla,Halis Serbest ile,tanıştı.Bu sıralarda borç içinde olmasından dolayı Halis Serbest ile evlendi.3 çocuk sahibi oldular.Fakat aralarındaki nikahın resmiyeti yoktu.Halis Serbest onu kandırmıştı ve ona şiddet içeren davranışlarda bulunuyordu.Nikahlarının sahte olduğunu fark eden Bergen,Halis Serbest'ten ayrılıp Ankara'ya döndü. Ankara Başkent Gazinosunda sahneye çıktı.Halis Serbest'ten gördüğü şiddete rağmen ona aşık olan Bergen onunla 9 Ocak 1982'de resmi olarak evlendi.Gördüğü şiddete dayanamayan Bergen bir süreliğine tekrardan Ankara'ya döndü.Burada Şikayetim Var adındaki bir albümü çıkarttı.31 Ekim 1982'de Bergen,İzmirdeyken kendisiyle ayrı yaşamasını kabullenemeyen eşi Halis Serbest'in 500 bin liraya tuttuğu bir kiralık katil tarafından kezzaplı saldırıya uğradı.Tedavisi dönemin ünlü cerrahı Onur Erol tarafından gönüllü olarak gerçekleştirildi.1987'de bıçaklı saldırıya uğradı ve kısa bir süre sonra sağlığına kavuştu.Sonrasında Halis Serbest hapis cezası aldı tahliye olana dek Bergen ile evli kaldılar.1989 yılında ise boşandılar.14 Ağustos 1989 tarihinde eski eşi Halis Serbest tarafından kurşunlanarak öldürüldü.Mezarı Mersin'de bulunmaktadır.

➺Bergen'in Bazı Şarkıları:

•Sen Affetsen

•Elimde Fotoğrafın

•Zaman Geldi

•Kul Feryadı

•Kurtar Ya Rab

•Bitirdin Beni

•Eller Aldı

•Son Ağlayışım

•Geceler

•Sevgilim Ol

•Talihsizler

⪼Ek Bilgi:4 Mart 2022 tarihinde Bergen adında bir film vizyona girdi.Bergen'in hayatını anlatan bu film 2 saat 25 dakikadır.

♡'вαşαяıℓαя'♡
answer img
Cevap:

Cevap:

meraba~~

Asıl adı Belgin Sarılmışer'dir .

15 Temmuz 1959 da doğdu

Ankara Devlet Konservatuvarının sınavlarına girerek, piyano bölümünü birincilikle kazanan sanatçı, ilk iki yıl piyano ve viyolonsel eğitimi almıştır.

Maddi sıkıntılar yüzünden okulu yarım bıraktı ve yaşını büyüterek bir müddet PTT bünyesinde memur olarak çalıştı.

Ankara'dan sonra iş için 1981 yılında Adana'ya giden Bergen Adana'da Halis Serbes ile tanıştı.

Serbest'in ısrarı ve inadı ile evlendiler. Ancak Serbest'in başkasıyla evli ve üç çocuklu olduğu; kendisinin var olduğunu zannettiği nikahının ise Serbes tarafından ayarlanmış bir oyun olduğu ortaya çıkınca Bergen ilişkiye son verdi.

Serbes'in birçok kez şiddet uygulaması ve aralarında yaşanan problemler dolayısıyla Adana'dan Ankara'ya dönen Bergen, yeniden gece kulüplerinde sahne aldı.

Serbes kendisine uyguladığı şiddete rağmen aşık olduğunu söyleyerek, 9 Ocak 1982'de Serbes'le resmi nikahla tekrar evlenen Bergen, aynı yıl 31 Ekim'de İzmir'de çalışırken eşinin azmettirmesi sonucu kezzap saldırısına uğradı.

Sanatçı, saldırıda tek gözünü kaybetti, vücudunun büyük bir kısmı da yandı.

Sadece 30 yaşına kadar yaşına kadar yaşadı.

14 Ağustos 1989 da vefat etmiştir.

Mezarı Mersinde bulunmaktadır .

iyi dersler~~

#MįnįkKátįl

{sizler benim en büyük ailemsiniz <3}

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years