Soru: .Yangın Olur Biz Yangına Gideriz şarkısının hayat hikayesi kısaca ​

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Tarihte İstanbul’da birçok yangınlar yaşanmıştır. Bu yangınlar şehrin ahşap evlerden oluşan beldelerini adeta kül haline getirmiştir. Yangın en büyük afetler olarak yaşanmaya başlanmıştır. Yangınlar birçok insanın canını yakmaya başlamıştır. Yangınların bu durumu sosyal afetlerin de yaşanmasına neden olmuştur.

Yangınlar halkın psikolojisini iyice bozmuştur. Özellikle tarihi eserlerin zarar görmesi şehrin güvenliğini sorgulanır bir hale getirmiştir. Bu nedenle yeni teşkilatlar kurulmuştur. Bu teşkilatlar yangınlara müdahale etmek amacıyla vazifelendirilmiştir. İlk yangın söndürme (itfaiyecilere) tulumbacı adı verilmiştir.

Yangınlara müdahale eden tulumbacı ekipleri,  kendilerine göre türküler dile getirmişlerdir. Yangınlarla mücadele etmek için moral kazanmak amacıyla türküler söyleyen teşkilatlar olmuştur. Bu türkülerden biri de aşağıdaki gibidir. Türkülerin bu şekilde bir hikayesi bulunmaktadır. Tarihte İstanbul yangınları önemli bir yere sahiptir. Birçok tarihi eserin yok olmasına ve zarar görmesine neden olmuştur. Bu nedenle bu türkünün manevi değeri çok yüksektir.

Açıklama: kolay gelsin iyi çalışmalar

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years