Soru: müzikten proje aldım atatürk ün türk müziğine verdiği önem

Cevaplar 1

Cevap:

Açıklama:

  • Atatürk, şiir ve edebiyat dışında müziğe de büyük bir ilgi duymuştur. Şarkı ve türküleri dinlemekten büyük bir zevk alan Atatürk, zaman zaman okunan şarkılara eşlik etmiş, oynanan halk oyunlarına katılmıştır. Bazı Rumeli türküleri, onun sesinden notalara dökülmüş ve müzik repertuarımızda yer almıştır.
  • Atatürk, sanatın tanımını şu sözlerle açıklamıştır:

"Sanat güzelliğin ifadesidir. Bu anlatım sözle olursa şiir, ezgi ile olursa müzik, resim ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur."

  • Sanatın, bir toplumun ilerlemesindeki öneminin ve vazgeçilmezliğinin bilincinde olan Atatürk, bu düşüncesini şu sözlerle ifade etmiştir:
  • "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir,"
  • Büyük ATATÜRK, Türk müziği politikasının sağlam temellere dayandırılması için temel ilkeleri tespit ediyor, Türk milletinin güçlü bir müzik potansiyeline sahip olduğunu bilerek, bu müziğin layık olduğu biçimde, çağdaş medeniyet kurallarına göre geliştirilmesini istiyor, Türk gençliğine ve sanatına yeni ufuklar açıyordu. Sanatta ve kültürde köklü bir geçmişe sahip olan Türk milletinin lâyık olduğu seviyeye ulaşması, onun temel emeli ve idealiydi.
  • Atatürk’ün Müzik Sevgisi Mustafa Kemal Atatürk müzik dinlemeyi çok severdi ve yaşadığı zorlukların arkasından müzik ile huzur bulurdu. Modern görüşe sahip olan Atatürk sanata oldukça düşkündü ve sanatın dallarından biri olan müzik de Atatürk için farklı bir yere sahipti. Bununla birlikte Ulu önder Atatürk tüm müzik dallarına ilgi göstermiş ve dinlemiştir. Özellikle klasik müzik ve opera dinler mutlu olurdu. Her zaman önce Türk milletini düşünen Atatürk bu konuda da milletini düşünmeyi ihmal etmemiştir
  • EN İYİ SEÇER MİSİN?

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years