Soru: regl nedir anlatır mısınız​

Cevaplar 2

Cevap:

✨☁️ MҽɾԋαႦα ☁️✨

Regl ( Adet ) nedir ?

Âdet, hayız, menstrüasyon veya regl, kadınlarda ve bâzı diğer yüksek dişi primatlarda, rahim iç yüzeyinde oluşan damar ve dokuların kan ile birlikte vücuttan atılması şeklindeki fizyolojik olay. Doğurgan kadınlarda üreme ve döllenme amacıyla meydana gelen değişiklikler için kullanılan bilimsel bir terimdir.

Regl belirtileri nelerdir? Regl kaç gün sürer?

Kadınların yaklaşık %80’inde regl dönemi öncesi bazı semptomların olduğunu gözlemlenmektedir. Yaygın belirtiler arasında; akne, meme hassasiyeti, karın şişkinliği, yorgunluk, sinirlilik ve ruh hali değişiklikleri yer alır. Bunlar, kadınların %20- 30'unda normal yaşamı engelleyebilir, bu nedenle regl öncesi sendrom olarak nitelendirilebilir. %3- %8 arasında belirtiler daha şiddetlidir.

Regl ne zaman başlar? Ne zaman biter?

İlk regl dönemi, ergenliğin başlamasından sonra ortaya çıkar ve menarş olarak adlandırılır. Ortalama menarş yaşı 12- 15'tir. Menopozun tıbbi tanımı; bir kadının tam bir yıl regl görmediği ve artık doğurgan olmadığı dönemdir. Ortalama 45 ile 55 yaş arasında gerçekleşir.

^^ Kølây Gəlsîn ẞâşârīlâr ^^

Cevap:

olarak da ifade edilebilen regl, kadınların üreme hormonlarının aylık döngüsü sayesinde, rahim içinde oluşan dokuların kan şeklinde vücuttan dışarı atılmasıdır. Her ay yaşanan rahim içi kanamalarıdır. Bu döngü menopoz dönemine kadar devam eder. Menopoz ile beraber regl dönemi de sona ermektedir. Halk arasında adet, aybaşı gibi isimlerle anılsa da regl; utanmayı, sosyal yaşamda toplumdan saklamayı gerektiren bir durum değildir. Regl ergenlik döneminde yaşanmaya başlar, menopoza kadar devam eder. Düzenli bir şekilde görülmesi sağlıklı kabul edilir. Düzensiz görülen regl, sağlık için sorun teşkil eder.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years