Soru: kapaliyken oje surmek gunahmi​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

SELAM♡ Oje sürmek günah gibi bir takım şeyler kitabımızda yer almamaktadır. Tırnak üzerinde oluşan oje, kınadan farklı olarak su geçirmez. Namaz kılmak isteyen kadınların ojeleri kazımaları, tırnaklarından çıkarmaları gerekmektedir.

Gusül abdestinin sahih olması için ise vücutta iğne ucu kadar su değmemiş yerin olmaması gerekmektedir. Oje tırnak üzerinde bir katman oluşturması nedeni ile gusül abdestine mani olmaktadır. Oje süren kadınların bu nedenden dolayı ojelerini çıkartıp abdest alıp, namaz kılmaları gerekmektedir. Ojelerin çıkartılmasında ise çok dikkat edilmelidir. Tırnak diplerinde oje kalıntılarının bulunmamasına dikkat edilmelidir. Hayızlıyken oje sürmek ise birçok kadın tarafından tercih edilen zaman olmaktadır. Zaten namaz kılamadıkları için, ojenin ellerde durmasının bir sakıncası bulunmamaktadır. Fakat hayızdan sonra gusül abdesti almak için mutlaka ojeler silinmelidir.EN İYİ SEÇERSEN SEVİNİRİM BAŞARILAR...♡

Cevap:

♡ ' slm

→Kapalıyken oje sürmek günah değildir. Fakat abdest alırken ojeyi çıkartmazsak tırnaklarımıza ve içine su gitmez. Bu yüzden abdestimiz bozulur. Günah olmasa bile genellikle kapalı kadınlara oje önerilmez. Ayrıca ojeyi gusül abdesti alırken de çıkarmak lazımdır.

♡ ' iyi dersler

@Bilgoss

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years