Soru: 50 puanlık soru doğru bilene tüm sorularına beğensem!!Aşağıdaki terimleri tanımlayınız.Geçiş hakkıGeçiş üstünlüğüulaşımtrafik yaya yoluyaya geçidikavşakNot: bunları doğru bilen bir tane cevabına beğencem ​​

Cevaplar 1

Cevap:

Merhaba

Geçiş hakkı

Yayaların ve araç kullananların diğer yaya ve araç kullananlara göre,yolu kullanmak sırasındaki öncelik hakkıdır.

Geçiş üstünlüğü

Trafikte geçiş üstünlüğü, yalnızca bir görev için trafikte bulunan belirli araçların sürücülerine tanınmış bir hak. Bu araçlar, diğer araçlardaki insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamak kaydıyla trafik kısıtlama ve yasaklarından muaf kabul ediliyor.

ulaşım

Ulaşım, bir nesnenin veya kişinin bulunduğu yerden farklı bir yere aktarılmasıdır. Köyler, şehirler, ülkeler arasında bir yerden bir yere gidiş-geliş demektir. Karayolu ulaşımı, denizyolu ulaşımı, havayolu ulaşımı ve demiryolu ulaşımından oluşmaktadır.

trafik

Trafik: Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketleridir. 2) Karayolu: Trafik için, kamunun yararlanmasına açık olan arazi şeridi, köprüler ve alanlardır.

yaya yolu

Karayolunun, taşıt yolu kenarı ile gerçek veya tüzel kişilere ait mülkler arasında kalan ve yalnız yayaların kullanımına ayrılmış olan kısmına yaya yolu denir.

yaya geçidi

Yaya geçidi, bir cadde üzerinde yayaların yolun karşısına geçmesi için özel olarak işaretlenmiş bölümdür. Yaya geçitleri sinyalizasyonlu yaya geçidi ve sinyalizasyonsuz yaya geçidi olmak üzere ikiye ayrılır. Sinyalizasyonlu yaya geçitlerinde araç sürücüleri ve yayalar ışıklara riayet etmelidir.

kavşak

Kavşak, farklı istikametlerdeki yolların birbiri ile aynı düzlemde kesiştiği, farklı yönlerden gelen araçların emniyetle birbirlerinin güzergahlarından geçtiği veya yön değiştirdiği nokta. Hem karayollarında hem de demiryollarında kavşaklara sıklıkla rastlanır.

aßarılar

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years