Soru: [tex]\color{Aquamarine}\large\texttt{✨MERHABALAR✨}[/tex]❥ Stres ile ilgili aşağıdaki soruları cevaplamanızı istiyorum• Stres nedir ?• Stres genelde hangi durumlarda görülür ?• Stresi azaltmanın yöntemleri ver mıdır ? Varsa nelerdir ?• Stresin insan sağlığına zararı var mıdır ? Varsa nelerdir ?❥ Soruları lütfen doğru bir şekilde cevaplayın ve uzun olsun ❥ Gereksiz , boş , kopya , spam , alıntı vb cevaplar istemiyorum❥ Gereksiz , boş , kopya , spam , alıntı vb cevaplar verilmesi halinde verilen cevaplar moderatörlere bildirilecektir [tex]\color{Aquamarine}\large\texttt{✨KOLAY GELSİN✨}[/tex]​

Cevaplar 2

Cevap: ☄️SELAM☄️

Stres nedir?

> Stres vücudumuzun istenmeyen, kötü etkilenebileceğimiz olay veya durumlar karşısında verdiği tepkidir. Genelde bizleri olumsuz etkiler.

Stres genelde hangi durumlarda görülür?

> Stres kişiye bağlı değişir. Kişinin üzerinde kötü etki eden durumlarda, telaş veya kaygı yaptığı zamanlarda görülebilir. Örneğin yarın sınavı olan Ahmet sınavdan iyi bir sonuç alamayabileceği için strese girebilir.

Stresi azaltmanın yöntemleri var mıdır?

> Stresi azaltmak ve yönetmek de yine kişiye bağlı bir olaydır. Kişi stresini azaltmak için kendi rahatlayacağı bir yöntem deneyebilir. Uzmanlara göre ise meditasyon, nefes egzersizleri, bitki çayları ve kafein kullanımını azaltma stresi azaltan faaliyetlerdendir.

Stresin insan sağlığı üzerinde etkileri var mıdır?

> Evet vardır. Bunlar ; belirli cilt hastalıkları (sivilce, sedef, dökülme vb.), saçlarda dökülme, kilo alma veye verme, baş ağrısı olabilir.

[Alıntı değildir.]

Başarılar dilerim#usere
Cevap:

Cevap:

Selam!

Açıklama:

Stres Nedir?

  • Zorlu ya da rahatsız edici bir durum karşısında kişinin hissettiği duygusal ve fiziksel gerilim halidir.

Stres Genelde Hangi Durumlarda Görülür?

  • Yaşanan olaylar sonucunda iş, okul, sevdiğin birinin kaybı,sınavlar, kaza ve benzeri durumlarda görülür.

Stresi Azaltma Yolları Var Mıdır? Varsa Nelerdir?

  • Her sorunun çözümü olduğu gibi stresi azaltmanın da bir çözümü vardır. Peki nedir? Düzenli egzersizler yapmak, sağlıklı beslenmek, sevdiğiniz aktiviteleri yapmak, fast foodlardan uzak durmak, kafein tüketimini azaltmak ve benzeri yollarla stres azaltılabilir.

Stresin İnsan Sağlığına Zararları Var Mıdır? Varsa Nelerdir?

  • Stresin insan sağlına zararlı oldukça fazladır. Bunlardan birkaçı;Sosyal anksiyete, depresyon, alzheimer, obezite ve kalp hastalıklarına yol açabilir.

Başarılar.

"Kabul olan tek duamsın ℰ"

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years