Soru: Taşikardi nasıl bir hastalık?

Cevaplar 2

Cevap:

Açıklama:

Taşikardi, dakikada 100 atımın üzerindeki kalp atış hızını ifade için kullanılan tıbbi bir terimdir. Taşikardiye sebebiyet veren birçok kalp ritim bozukluğu (aritmi) mevcuttur. Egzersiz esnasında, yaşadığınız bir travma ya da hastalığa tepki mahiyetinde kalp atış hızınızın artması normaldir.

KOLAY GELSİN

Cevap:

Cevap:

Açıklama

Tedavide kullanılan ilaçlar veya ameliyat gibi tedaviler, hızlı olan kalp atışını kontrol etmeye veya taşikardiye neden olan durumları yönetmeye yardımcı olabilir.

Taşikardi türleri

Birçok farklı taşikardi türü vardır. Anormal derecede hızlı olan kalp atışlarının kaynağına ve nedenine göre sınıflandırılırlar. Sık karşılaşılan taşikardi türleri şunlardır:

Atriyal fibrilasyon. Atriyal fibrilasyon, kalbin üst odacıklarındaki (atria) kaotik, düzensiz elektriksel uyarıların neden olduğu hızlı kalp atış hışıdır. Bu sinyaller atriyumun hızlı, koordinasyonsuz, zayıf kasılmaları ile sonuçlanır.

Atriyal fibrilasyon geçici olabilir, ancak bazı durumlarda tedavi edilmezse sonlanmaz.

Atriyal fibrilasyon, taşikardinin en yaygın türüdür. Atriyal fibrilasyonu olan insanların birçoğu kalp hastalıkları veya yüksek tansiyon gibi temel rahatsızlıklarla ilgili bazı yapısal anormallikler içerir. Atriyal fibrilasyona sebep olabilecek diğer faktörler arasında kalp kapağı bozukluğu, hipertiroidi veya ağır alkol kullanımı bulunmaktadır.

Kalp yetmezliği

inme

Ani kalp durması veya ölüm

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years