Cevap:
Sükroz bir disakkarittir. 1 adet glikoz ve 1 adet fruktoz glikozit bağı ile birleşmesiyle oluşur.
A)Doğru
Sükroz üretilirken glikoz kullanılır.
Sükroz yıkılırken ise glikoz açığa çıkar.
B)Doğru
Sükrozun üretilmesi bir dehidrasyon olayıdır. Dehidrasyon olayında su açığa çıkar. Su miktarı artar.
Sükrozun sindirilmesi hidroliz olayıdır. Hidroliz olaylarında su kullanılır. Su miktarı azalır.
C)Doğru
Sükroz oluşurken glikoz ve fruktoz glikozit bağı ile birleşir. Glizkozit bağ sayısı artar.
Sükrozun sindiriminde ise glikozit bağı kaybolur. Yani glikozit bağ sayısı azalır.
D)Doğru
Sükroz üretilirken fruktoz kullanıldığı için fruktoz sayısı azalır.
Sükrozun sindiriminde ise fruktoz açığa çıkar. Fruktoz sayısı artar.
E)Yanlış
Sükrozun üretilmesi bir dehidrasyon tepkimesi olduğu için ATP harcanır. ATP miktarı azalır.
Sükrozun hidrolizinde ise ATP harcanmaz.
Ve mikarı da değişmez.
BAŞARILAR :)