Soru: Sanatın Doğuşu ve Gelişimi lütfen çok acil

  • drugie-predmety

    Konu:

    Sanat
  • Yazar:

    teddy67
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

ne anlatmak istedin anlayamadım ?

Cevap:

Cevap:

Sanatın Doğuşu Ve Gelişimi Nedir

Sizden gelen talepler nedeniyle bugün Sanatın Doğuşu ve Gelişimi konusunu kısaca (özet şeklinde) yazacağım. 

Not: Elbette bu yazıyı anlayabilmek için önce sanat nedir yazımızı okumanızı öneriyorum. Sanatın ne olduğu fikrine sahip değilsek sanatın nasıl doğduğunu da anlamamız mümkün olmayacaktır.

Sanat en kısa tanımıyla insanın kafasındakilerin estetik bir şekilde dışavurumudur.

Bu tanımdan yola çıkarsak tarihe baktığımızda ilk sanat eseri olarak nitelendirebileceğimiz eserlerin paleolitik dönemlerde mağara duvarlarına yapıldığını görürüz. (Paleolitik dönem yani insanlar henüz taş çağında mağaralarda yaşadığı o uzun ve gelişimin çok yavaş olduğu dönemlerdir. )

Peki mağara duvarlarına insanlar neyi ve neden çizdiler bu şimdi neden sanat?

Sanat için ne demiştik insanlrın kafasındaki şeylerin estetik olarak dışavurumu. İşte bu dönemde yaşayan insanlar mağara duvarlarına avlanmalarını, korkularını, heycanlarını, mutluluklarını çizmişlerdir. Avlanma onlar için o dönemde en korkutucu ve en önemli şeydi. bir hayatta kalma mücadelesi idi. Bu mücadele kafalarında o kadar önemli yer teşkil ediyordu ki mağaraya çekildiklerinden yani güvende oldukları dönemde dahi bu düşünceleri kafalarından atamayıp o yaşadıkları sahneleri duvara resmediyorlardı. Mağara duvarlarında insanları, avladıkları hayvanları, koktukları hayvanları, kaybettikleri yakınlarını tasvir ettiklerini biliyoruz. Belki o günü değerlendirebilmek, üzerine düşünmek için, belki anısının kalması için çizilmeye başlanan bu resimler zamanla çizdiklerini beğenmeyip daha iyisini çizmelere dönüştü. Tekrar denedikçe daha iyi tasvir edebildiğini, yeteneğinin geliştiğini ve farklı materyaller kullandıkça daha hoş tasvirler elde edebildiğini farketti işte sanatın serüveni bu şekilde başlamış oldu

iyi dersler

en iyi seçersen sevinirim;)

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years