Soru: görsel sanatların bölümleri nelerdir? ​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

selamlar ben ece sana yardımcı olacağım :))

Açıklama:

öncelikle ;

görsel sanatlar nedir ?

resim, yontuculuk, oymacılık, mimarlık gibi sanatların genel adı.

-Görsel sanatlar denildiğinde aklımıza gelen ilk şeylerden biri de güzel sanatlardır. Güzel sanatlar kavramında; resim, heykel, mimarî, seramik vb. gibi sanat dallarının toplamını görebiliriz. Bu sanat dallarının hepsi, görsel sanatlar ifadesiyle de anılıyor. Ancak, kapsam olarak aynı gibi düşünülen ‘görsel sanatlar’ ve ‘güzel sanatlar’ kavramları arasında, az da olsa bir fark bulunmaktadır. Bu fark; sanatın icra edilmesi konusundaki farklı ifadelerden veya farklı sanat dallarını seçmekten kaynaklanıyor.  

-Sanat, artık o bildiğimiz klâsik ‘güzel sanatlar’ değildir. Artık sanat, insanların kendilerini modern ve çağa göre değişen tarzlarda ifade etmesiyle, bambaşka bir hal almıştır. Sanatın niteliği gün geçtikçe gelişmeye ve çeşitleri de artmaya başlamıştır. Eskiden beri varolan resim, heykel, mimarî gibi klâsik sanat dallarının dışında yepyeni sanat alanları ve sanat eserleri de ortaya çıkmaya başlamıştır.

- Görsel Sanatlar Bölümü, ülkemizde ve dünyada sanat alanında yapılmış veya yapılmakta olan bütün çalışmaları inceleyerek akademik hayata yansıtan dört yıllık bir lisans programıdır. Görsel sanatlar dersi, ortaöğretim programlarının müfredatlarında da olan bir derstir. Bu dersi alan öğrencilerin üniversite eğitimini, yetenekleri ve merakları doğrultusunda, Görsel Sanatlar Bölümünde yapmaları halinde, bu alanda daha başarılı olmaları mümkündür.

- Görsel Sanatlar Bölümü; öğrencilerin, sanat tarihi ve çeşitli güzel sanat dalları hakkında detaylı bir eğitim almaları hedeflenmektedir. Bu lisans programında genel olarak; resim, heykel, seramik, cam, fotoğrafçılık, grafik gibi sanat dalları ve bunların alt dallarının eğitimleri verilmektedir. Bölümde, görsel sanat dallarının kavramsal, tarihsel ve uygulamalı olarak öğrencilere aktarılan bir eğitim programı oluşturulmuştur. Sanat dallarının görsel ifadelerini ve farklılıklarını, sanat eserlerine aktarılması da temel hedeflerden bir tanesidir. Sanatsal eserlerin yapım aşamaları ve üretimleriyle ilgili teknikler de öğrencilere bu bölümde öğretilmektedir. Ayrıca bu bölümde, sanatsal bilgilerin ve çalışmaların çağa göre uyarlanması konusunda da öğrenciler bilgilendirilmektedirler.  

iyi çalışmalar

#kaşif

#ece

Cevap:

Cevap:bildiklerim

Açıklama:

Baskı Sanatları Bölümü

Cam Bölümü

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü

Grafik Sanatlar Bölümü

Heykel Bölümü

Resim Bölümü

Seramik Bölümü

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years