Soru: İnovatif düşünme /fikir nedir? *Teknoloji ve Tasarım dersi sorusudur 8. sınıf konusudur*

  • drugie-predmety

    Konu:

    Sanat
  • Yazar:

    yahir
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap: Denenmemişi denemek, yeni fikirler üretmek, yaratıcılık ve hayal gücü gerektirir. Bütün bunlar varsa korkmadan fikirlerimizi ve hayallerimizi hayata geçirmeye başlayabilirsiniz. İnovatif düşünme, birçok kişiden farklı düşünme, geniş bakış açısıyla görme ve yeni fikirler üretmedir. Yüksek hayal gücü ile düşünüp bunu risk alarak toplumun yararına olacak şekilde hayata geçirmedir. Teknik ve ekonomik bir takım süreçlerden geçerek hedefe ulaşılır.

      BAZI İNOVATİF DÜŞÜNCE ÖRNEKLERİ-

Yağmurda kuru kalan bank: Kış aylarında park ve bahçedeki banklar genellikle ıslanır. Bu konu da geliştirilmiş müthiş bir inovatif düşünce örneği olan kollu banklar sayesinde kolu çevirdiğinizde kuru tarafı döndürebilirsiniz. Bu sayede ıslak banka oturulmamış olunuyor.

Kolay temizlenebilen fırça: Saç fırçalarının üzerindeki kılları temizlemek pek de iç açıcı bir durum değildir. Basit fakat harika bir düşünce ile bulunan fikirle artık saç fırçası temizlemek sorun olmaktan çıkıyor. Fırçanın altındaki kısmı çekildiğinde, fırçanın  tertemiz olduğunu görürsünüz.

Akıllı Cüzdan: Cüzdanda unutkanlığa veya hırsızlığa karşı GPS özelliği mevcut.  Bu sayede cüzdan kaybolduğunda yerini belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda akıllı telefonlara da uyumlu olan cüzdan kablosuz şarj imkanı da veriyor.

Uzatma Koblolu Priz: Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte evdeki elektronik eşyaların sayısı da gün geçtikçe arttı. Hal böyle olunca da evdeki priz ihtiyacı arttı. Ancak şarj kabloları fazla uzun olmadığı için bu da sıkıntı yarattı.  Telefonunuzu uzatma kablolu prizle birlikte yatağınızda yatarken kullanabilir ve aynı zamanda şarj edebilirsiniz. Bu ürün yapı marketlerde çoktan yerini aldı bile.

Açıklama: Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi akşamlar dilerim...

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years