Soru: Selamlarr❦Kemal Sunal'ın hayatını anlatabilirmisiniz¿❦Anlatımınızda görsel kullanınız.❦Kopya/hatalı/eksik/spam/kısa cevaplar silinecektir.​

  • drugie-predmety

    Konu:

    Sanat
  • Yazar:

    poochie
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap: ❤️కꫀꪶꪖꪑꪑ ❤️ Kemal Sunal

11 Kasım 1944 yılında İstanbul'da doğdu.Aslında 10 Kasım doğumluyum. Ama Atam'ın vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam, sevinemem, gülemem. 11 Kasım doğum günümdür" demiştir.

Vefa lisesinden mezun oldu.

Sanat hayatı, "Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl Kenterler Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev aldı.

1973 yılında kendisini farkeden Ertem Eğilmez'in yönettiği bir filmle sinemaya adımını attı.

Türk sinemasında başta İnek Şaban tiplemesi olmak üzere canlandırdığı pek çok tiple sevenlerinin kalbinde taht kurdu.

Türk sinemasının en büyük komedyenlerinden biri oldu. Çevirdiği filmlerle büyük başarı kazandı. Filmlerde çoğu zaman saf, şanslı ama iyi yürekli karakterlerin rollerine girdi. Oyunculuğun yanında senaristlik ve yönetmenlikde yaptı.

1974 yılında evlendi. Ali ve Ezo adlarında, biri kız diğeri erkek iki çocuğu oldu.

1977 yılında Antalya Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı. Oyunculuğu ve özellikle değişik tiplemesiyle Türk sinemasında komedi oyunculuğuna yeni bir soluk getirdi.

1990'lı yıllardan itibaren filmleri kesintisiz olarak televizyonlarda yayımlanmaya başladı.

12 Eylül 1980 öncesinde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü'nden mezun olarak 1995 yılında bitirdi. Yüksek lisans yapmaya başladı.

Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı.

3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimlerine başlamak için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayata 55 yaşında gözlerini yumdu.

❤️Başarılar dilerim! ❤️

#LAVİNİA ❤️❤️

#SİA <3 > . <

answer img
answer img
answer img
answer img
answer img
Cevap:

Açıklama:

Kemal Sunal, 11 Kasım 1944 yılında Malatya'da doğdu. Annesi ev hanımı, babası Migros'ta işçi olan Sunal, üç kardeşin en büyüğüydü.

Çocukluk yıllarını Küçükpazar'da geçiren Sunal, okul hayatına Mimar Sinan İlkokulu'nda başlayarak Vefa Lisesi'nden mezun olmuştur. Daha sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nde öğrenimine başlayan başarılı oyuncu, 12 Eylül döneminde okulu bırakmış ancak sonrasında geri dönüp öğrenimini tamamlamıştır. Eğitim hayatı boyunca çeşitli işlerde çalışan sanatçı, Emayetaş Fabrikasında çalışmış, ayrıca elektrikçide çıraklık yapmıştır.

1974 yılında Gül Sunal ile hayatını birleştiren Kemal Sunal'ın, Ali ve Ezo adlarında, biri erkek diğeri kız olmak üzere iki çocuğu vardır.

ve 3 temmuz da Trabzona gitmek için bindiği uçakta kalp krizi geçirip hayatı sonlanmistir

kolay gelsinn

#Sadeceberfinn

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years