Soru: YEŞİLİN KIZI ANNE 1. KİTABI ÖZET

  • drugie-predmety

    Konu:

    Sanat
  • Yazar:

    dixie
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

Anne Shirley, kimsesiz bir kızdır. Kanada'da Prens Edward Adası'nda yaşayan bir çiftçi ailesi Anne'i evlat edinir. Bu aile, yaşlı bir bayan ve bir erkek kardeş olan Matthew Cuthbert ile kardeşi Marilla 'dır. Bu aile Prens Edward Adasında bulunan Green Gables adlı çiftliklerinde yaşayan huzurlu bir ailedir.

Açıklama:

iyi dersler

Cevap:

Cevap:Yeşilin Kızı Anne Özet

Green Gables'da güzel bir çiftlik evinde huzur içinde bir hayat yaşayan Marilla ve Matthew Cuthbert kardeşler kendilerine bahçe işlerinde yardımcı olabilecek bir erkek çocuğu evlat edinmek isterler. Bunun için de köylerinde yaşayan bir komşularından ricada bulunup bu işi onun halletmesini isterler. Ancak işler umdukları gibi gitmez. Çünkü bir yanlış anlaşılma sonucunda onlara yetimhaneden erkek çocuk yerine dokuz yaşında sevimli bir kız çocuk gönderilmiştir. Bu durum karşısında oldukça şaşıran kardeşler ne yapmaları gerektiğine karar vermek zorundadırlar. Sonuçta bu onların isteği dışında gerçekleşen bir olaydır. Marilla bu kızı geri gönderme taraftarı olsa da Matthew kendileri ile birlikte yaşamasını istemektedir. Sonunda ortak bir karara varırlar ve dokuz yaşındaki bu sevimli kız onlarla birlikte yaşamaya başlar.

Bu sevimli çocuk saçlarının rengi ve yüzündeki çiller nedeniyle çok çabuk farkedilen ve masmavi bir göz rengine sahip olan Anne Shirley adında tatlı bir kızdır. En belirgin özelliklerinden biri ise çok konuşmasıdır.

Marilla ilk başlarda Anne'den hoşlanmaz ama zaman geçtikçe ona alışmaya başlar ve çok sever. Matthew için ise durum biraz farklıdır. Bu küçük kız çok konuşmasıyla ve tavırlarıyla onu ilk baştan etkilemiştir zaten. Köy halkı ise tıpkı Marilla gibi ilk başta ondan hoşlanmasa da bu kız kısa bir süre içerisinde herkesin gönlünü fethetmeyi başarır.

Anne, yeni ailesiyle birlikte yaşamaktan son derece mutludur. Daha önce böyle sıcak bir yuvada yaşamamış olan Anne bu duyguyu tattığı için kendini çok şanslı hisseder. Ayrıca burada komşu çiftlikte yaşayan Diana adındaki kızla arkadaş olur. İkisi çok iyi anlaştıkları için çok da güzel vakit geçirmektedirler. Anne, yeni yaşamaya başladığı bu şirin ve sevimli köyde gününü; köyü keşfetmeye çalışarak, okula giderek, ders çalışarak ve yaşına uygun işlerde Marilla'ya yardım ederek geçirir.

Anne; son derece zeki, bir o kadar hayalperest, sanki büyümüş de küçülmüş gibi cümleler kurarak konuşan, yaşamdan, yaşamaktan hoşlanan ve olumsuzluklar karşısında bile pozitif davranabilen bir çocuktur. Ancak Anne hayallere daldığı zaman her şeyi unutan bir yapıya sahiptir. Öyle ki Marilla'nın kendisine yapması için verdiği işleri bile unutmaktadır. Elbette ki bu durumdan hiç hoşlanmayan biri vardır. Marilla...

Ama Marilla da bir müddet sonra ister istemez bu duruma alışır. Yapabildiği tek şey ise daha dikkatli olması konusunda bu küçük kızı uyarmaktır.

Zaman içerisinde Anne biraz daha büyüyüp bir genç kız olurken Marilla ve Matthew biraz daha yaşlanmışlardır. Beraber mutlu ve huzurlu bir hayat yaşayan bu üçlüyü zor günler beklemektedir. Çünkü Matthew hasta olur ve kısa bir süre sonra ise hayatını kaybeder. Bu duruma alışmak hem Anne için hem de Marilla için hiç de kolay olmayacaktır. Üstelik Marilla da gözlerinden rahatsızdır ve kör olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Tüm bu sorunlar içerisinde Anne neler yapması gerektiğine karar vermek zorundadır.

Kitabın ana karakteri olan Anne, harika bir kız. Onun yaptıklarını okumak son derece eğlenceli. Bazen öyle konuşmalar yapıyor ki insanı düşüncelere sevk ediyor doğrusu...

Hele hayallere daldığı o anlar yok mu?

Okurken yüzünüzde tebessüm oluşacak. Çok konuştuğu zamanlarda ise siz de 'ah biraz sussan ne olur sanki Anne' diyeceksiniz. Kitap gerçekten çok güzel. Henüz okumadıysanız geç kalmadan okumanızı öneririm. İnanın pişman olmazsınız.

Açıklama: Kitabı çok çok beğendim ve herhangi bir eksiklik olmadığını düşündüğüm için benim kitaba puanım 10 üzerinden 10.

Umarım Yarımcı Ola Bilmişimdir

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years