Herkesin geleceğe dair planları ve hayalleri vardır bunlara ulaşmak için çalışmak gereklidir.
Gelecekle ilgili belirlenen hedefler için öncelikle programlı olmak şarttır. Mesela üniversiteyi bitirmek isteyen birinin sınava çalışması gereklidir.
Ne olursa olsun her insanın hayatta bir amacı olmalıdır. Hedefini belirlerken kendi yeteneklerini ve kapasitesini göz ardı etmemelidir ve bu hayallerinin peşinden koşmalıdır. Bu sayede hedeflerine ulaştığında yeteneklerini daha iyi kullanabilecek ve yaptığı işten keyif alacaktır.
Neticede herkes kendine uygun bir hedef belirlemeli ve hayalindeki mesleği yapmak için hareket etmelidir. Eğitim ve öğretimini buna göre sürdürmelidir. Gerçekleştirmeyen hedeflere üzülüp yıkılmak yerine yeni bir rota çizilmelidir.
Bu İse İyilik Komposizyonu:İyilik, insanların hayatını derinden etkilemektedir. İyilik yapmak, iyiliğin yayılmasında görev almak, bunun için mücadele etmek toplumda barış ve huzurun sağlanması için de gereklidir. İyilik yapmak, insanların iyi olduğunu göstermektedir. İnsanların iyi olması, toplumun da iyi olması anlamına gelmektedir.
İyinin peşinde olmak, iyilik için mücadele etmek doğru, dürüst, samimi ve adil olmak anlamlarına da gelmektedir. Samimi olmak, hoşgörülü olmak toplumda barış ve huzurun oluşmasını sağlar. İnsanların birbirlerine iyilik yapmaları ve iyi davranmaları güzelliğin ve hoşluğun da oluşmasını sağlar.
İyiliğin peşinde olmak hak ve hukukun sağlanması, adaletin gerçekleşmesi için de önemlidir. Yardımlaşmak, paylaşmak, dayanışma halinde olmak insanların sorunlarını çözmek, insanların dertleriyle ilgilenmek iyilik sayesinde gerçekleşmektedir.
İyiliğin yayılmasında görev almak, bir iyilik elçisi olarak hareket etmek anlamına gelir. Bu da her insana hoşgörü ile yaklaşmak, ön yargılardan arınmak, insanlara insan olduğu için saygı göstermek anlamına gelir. İleri gitmemek ama ilerde olmak için iyilik peşinde koşmak, iyiliğin yayılmasını sağlamak gerekir.
Toplumsal kurallara uymak, bireysel sorumlulukları yerine getirmek de iyilik olarak açıklanabilir. Toplum için yapılan her görev toplumun refah seviyesini de arttırmaktadır. Toplumsal refahın oluşması iyiliğin yayılması, yaşanması ve insanlar tarafından da sahiplenilmesi ve benimsenmesi anlamına gelmektedi