Cevap:
Sevgi, sevmek fiilinin gerçekleşmesi anlamına gelir. Sevgi, insanın içinden gelir. Bu insanın bir şeyde ya da birinde kendinden bir parça görmesi anlamına gelmektedir. Böylece bir yakınlık meydana gelir ve bu yakınlık zamanla samimiyete dönüşerek sevgi halini alır.
Sevmek, sevilmek güzel şeylerdir. İnsanların sosyal ilişkilerinde sevgi temelli ilişkiler kurmaları onları değerli kılmaktadır. Hatır ve gönül ilişkileri ancak sevgi temelli meydana gelebilir. İnsanlar birbirini sevdikçe sorunsuz bir dünyada yaşayabilir. Geleceklerini teminat altına alabilirler.
Gelenek ve göreneklerimizde yaradılanı yaradandan ötürü sevmek düsturu bulunmaktadır. Her şeyi hoş görme, makul karşılama ve arkasındaki sır perdesine vakıf olma durumu yaşanır. Sevgi insanın kalbini de yumuşatır. Ona merhamet kazandırır. Merhamet, vicdan ve insaf sevgi temelli meydana gelir.
Toplum hayatında adaletin sağlanması da merhamet, vicdan ve insaf hislerine bağlı olduğu için doğrudan sevgi ile ilgilidir. Sevgisiz toplumlarda insan ömrünün kısa olmasından suç oranlarının yüksek olmasına kadar birçok sorun yaşanmaktadır.
Bireysel ve toplumsal sorunların aşılmasında da sevgi bir araç ya da yol olarak kullanılmaktadır. Sevgiye sahip çıkılması toplumsal değerlerin de yerleşik hale gelmesine neden olur. Sevgi hayatımızın merkezinde olmalı ve beslendiğimiz kaynak olmalıdır. O zaman her sorunun çözümü kolaylıkla halledilmiş olur.