Soru: Karadeniz ikliminin tarım ürünleri nelerdir?

Cevaplar 1

Cevap: Fındık: Trabzon, Giresun ve Ordu başlıca üretim alanlarıdır. Türkiye toplam üretiminin % 85’i bölgeden karşılanır.Çay: Giresun’dan Gürcistan’a kadar olan kıyı şeridinde yetiştirilir. Rize çevresinde yoğunlaşır. Türkiye toplam çay üretiminin %100’ü bu bölgeden karşılanır. Tabii ekim alanı en dar olan ürünlerimizdendir.Tütün: Daha çok Orta Karadeniz Bölümü’nde (Samsun, Amasya ve Tokat çevresi) yetiştirilir. Ayrıca Batı Karadeniz’de Düzce dolaylarında da üretimi yapılır. Türkiye toplam tütün üretiminin %13’ü bölgeden karşılanır.Mısır : Bütün kıyı boyunca yetiştirilir.Elma: Bölgede Amasya başta olmak üzere Kastamonu ve Tokat çevresinde yetiştirilir.Şekerpancarı: Amasya, Tokat, Kastamonu çevresinde tarımı yapılmaktadır.Keten-kenevir: Kastamonu başta olmak üzere Sinop, Zonguldak çevresinde tarımı gelişmiştir.Soya Fasulyesi: Ordu- Giresun çevresinde tarımı yapılmaktadır.Zeytin: Soğuktan korunmuş Çoruh vadi oluğunda (Artvin -Yusufeli) tarımı yapılır.Turunçgiller: Kış ılıklığı sebebiyle Rize çevresinde tarımı yapılır.Kivi: Son yıllarda Rize ve Trabzon çevresinde tarımı yapılmaya başlamıştır.Umarım işine yarar kolay gelsin…

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years