Soru: 4. Milli Mücadele yıllarında size en çok etkileyen kar 5. Şerife Bacı kimdir? Milli Mücadele yıllarında neler yapmıştır? 6. Batı Cephesi'nde yaşanaları kronolojik olarak yazarak anlatın. 7. Ali Saip Bey kimdir? Milli Mücadele yıllarında neler yapmıştır? 8. Topaç oyunu nasıl oynanır? Topaç nedir? 9. Milli Kültür ögelerimiz nelerdir? 10. Kronoloji ne demektir? 11. Doğu Cephesi ve Kazım Karabekir ile ilgili bildiklerinizi yazın. 12. Kurtuluş Savaşında kaç cephede savaşıldı. Cephelerin adlarını ve hang yazın 13. Fevzi Paşa kimdir ? Neler yapmıştır? 14. Kroki nedir ? 15. Yönleri bulmak için Güneş'ten nasıl yararlanırız? Anlatın 16. Çubuk yöntemi nedir ? 17. Pusulanın ne olduğunu bilmeyen birine pusulayı taif etmek için nasıl ang

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Açıklama:

5.1900 yılında Seydiler'de dünyaya gelen Şerife Bacı, Kastamonu'da bulunan cephanelerin Ankara'ya götürülebilmesi adına, mücadele vermiş, 1921 yılında donarak hayatını kaybetmiştir. Kurtuluş Savaşı'nda özellikle yaşlı kadın ve erkeklerin cephane götürmek için çalışmaları, Şerife Bacı'yı işe koymuştur.

6.Yunanistan'ın İzmir'i işgali İngilizlerin, özellikle de Birleşik Krallık Başbakanı David Lloyd George'un, İngiliz kabinesindeki işgale karşı çıkan Lord Curzon, Arthur Balfour, Winston Churchill ve Edwin Montagu gibi bakanların muhâlefetine rağmen, kısa süre önce I. Dünya Savaşı'nda yenilmiş olan Osmanlı İmparatorluğu üzerinde, İtalyanların bölgeyi işgal etmesini önlemek için, Yunanlara toprak vaat etmesi üzerine gerçekleşti. Savaş Yunan kuvvetlerinin 15 Mayıs 1919'da İzmir'i işgal etmesi ile başladı.

7.Mondros Mütarekesi'nin ardından Anadolu'nun işgali başlayınca Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde "Namık" takma adıyla Kuvâ-yi Milliye'ye katıldı. Urfa'daki Fransız işgali sırasında Mustafa Kemal Paşa'nın emriyle Urfa Savunması'nı örgütledi. 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'ye Urfa milletvekili olarak girdi.

8.Topaç çevirme, Türkiye'nin pek çok yöresinde oynanan bir oyundur. Oyuna başlamadan önce, tekerleme söylenerek ebe seçilir. Ardından oyun mekânının ortasına daire çizilir ve tahta kırbacın ucundaki bez (ip) topaca dolanır. Topaç, ucu zemine dik gelecek biçimde yere fırlatılır ve kırbaç yukarıya (oyuncuya) doğru çekilir.

9. Dil kültür unsurlarının başında gelir. ...

Din: Kültür unsurları içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. ...

.Gelenek ve görenek: Bunlar bir milletin yazılı olmayan veya hepsi yazılı olmayan kanunlarıdır. ...

Sanat: ...

Dünya görüşü: ...

10.Kronoloji, olayların tarihsel sıralanması ile ilgili bir bilim dalıdır. Tarih bilimi ile yakından ilgili bu bilim dalı, oluşum süreçlerinin tarihlenmesi ve raporlanması ile uğraşır. Kronoloji, sadece tarih için değil astronomi, jeoloji, paleontoloji ve arkeoloji gibi birçok bilim dalı için önemlidir.

12.Kurtuluş Savaşı temelde 3 tane cepheden oluşmaktadır. Kurtuluş Savaşı cepheleri; Doğu Cephesi, Güney Cephesi ve Batı cephesinden oluşmaktadır.

13.24 Aralık 1918'den 14 Mayıs 1919'a kadar ferik rütbesiyle Osmanlı Devleti'nin Erkân-ı Harbiye Reisliği (bugünkü Genelkurmay Başkanlığı) görevinde bulundu. 1. Ordu Müfettişliği, Askerî Şûra üyeliği, Ali Rıza Paşa ve Salih Hulusi Paşa hükûmetlerinde Harbiye Nazırlığı (Millî Savunma Bakanı) (Şubat - Nisan 1920) yaptı.

14.İngilizceden çevrilmiştir-Grafik, genellikle iki veya daha fazla değişken arasındaki ilişkiyi gösteren bir grafik olarak bir veri kümesini temsil eden grafiksel bir tekniktir. Çizim elle veya bilgisayarla çizilebilir. Geçmişte, bazen mekanik veya elektronik çiziciler kullanılıyordu.

15.Arazi nerede olursa olsun güneşin doğduğu taraf doğudur. Sağ kol güneşe çevrildiğinde; sağ kol doğuyu, sol kol batıyı, ön taraf kuzeyi, arka tarafsa güneyi gösterir

16.Bunun için 1 metre uzunluğunda bir çubuğu, öğle güneşi olduğunda yere diktiğimizde, kısa olan gölge Kuzey Yönünü göstermektedir. Zıt gölgesi ise Güney yönünü işaret eder. Bu işlem güneş tepedeyken yapıldığından dolayı, o vakitleri beklemeden de yönünüzü belirleyebilirsiniz

17.Pusula, başlıca olarak ulaşımda ve arazi incelemesinde kullanılan, dünya üzerinde yön tespit etmeye yarayan cihaz. Pusulalar; manyetik veya cayroskopik olarak ya da bir yıldıza göre yön belirleme prensipleriyle çalışırlar. En eski pusula türü, Dünya'nın manyetik alanına göre yönleri gösteren manyetik pusuladır ve sıklıkla pusula sözcüğü, manyetik pusula ile eşanlamlı olarak kullanılır.

en iyi seçersen sevinirim

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years