Konu:
Sosyal BilgilerYazar:
dominiquedorseyOluşturulma Zamanı:
2 yıl önceCevap:
tarif kitabi yok mu knk tesekkurer
Yazar:
brooke8tir
Bir cevabı oylayın:
9Cevap:
TABAN İÇİN;
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 (yarım) su bardağı mavi haşhaş
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
SOS İÇİN;
1 su bardağı frambuaz
1 su bardağı böğürtlen
1 su bardağı çilek
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
SÜSLEMEK İÇİN;
Çekilmiş antep fıstığı
Açıklama:
Taban malzemelerinden süt, şeker, irmik, nişasta ve mavi haşhaşı bir tencereye koyup kaynayıp koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayan karışımıza tereyağı ve vanilya ekleyerek karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Önceden yağladığımız tart kalıbına taban için yaptığımız bu karışımı döküp buzdolabına kaldırıyoruz ve 2 saat dinlendiriyoruz.
Sosu hazırlamak için dondurulmuş frambuaz, böğürtlen ve çileği rondodan geçirip tencereye alıyoruz.
Üzerine su nişasta ve toz şekeri de ilave ederek karıştırmaya başlıyoruz.
Kaynayıp koyulaşan sosumuzu ocaktan alıyoruz.
Önceden dolapta dinlendirmiş olduğumuz tabanımızı ters çevirip çıkarttıktan sonra hazırladığımız sosu kalıbın ortasına döküyoruz ve 2 saat dinlenmek üzere buzdolabına kaldırıyoruz.
Tamamen dinlenen tatlımızı dolaptan çıkartıp kenarlarını antep fıstığıyla süslüyoruz.
Yaz günleri için hafifmi hafif ejder meyvesiyle yapılmış gibi görünen bu harika tatlımızı afiyetle yiyoruz. :)
iyi günler
Yazar:
genevievebtsp
Bir cevabı oylayın:
4