Atina'da, salata veya sos şeklinde, yemek harici zeytinyağı tüketen kişilerde kalp hastalığına yakalanma riski yüzde 37 daha az bulunmuştur. EPİC çalışmasında, 1 çorba kaşığı ilave sızma zeytinyağı tüketenlerde kalp hastalığı oluşma riskini yüzde 14 düşürmüştür.”
Zeytinyağının faydaları saymakla bitmiyor. Kalp hastalıklarından Alzheimer’a kadar birçok hastalığa iyi gelen zeytinyağını tüketmenin faydalarını Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Timur Timurkaynak anlattı
Tahta parçası suya bırakıldığında suyun üstünde yüzer.
Özkütlesi sudan büyük olan cisimler batarken, özkütlesi küçük olan cisimler yüzer. Suyun yoğunluğu 1 g/cm3 iken, tahta parçasının yoğunluğu 0,6 cm3 ' tür. Bu nedenle tahta suda yüzer.