Soru: Leyla: Sanayi İnkılabı Osmanlı Devle- tinin Avrupalı devletlerin açık pazarı hâline gelmesinde etkili olmuştur. Alparslan: Reform hareketleri Osmanlı Devleti içindeki Hristiyan azınlıkların isyan etmesinde etkili olmuştur. Menekşe: Coğrafi Keşifler ile Osmanlı ekonomisi güç kaybetmiştir. Öğrencilerden hangilerinin verdiği bilgiler doğrudur?A) Leyla B) Leyla ve Alparslan C) Leyla ve Menekşe D) Alparslan ve Menekşe​

Cevaplar 1

Cevap: Merhabalarcevap:C

Peki Neden?

sanayi inkılabı biliyoruz ki Avrupa devletlerinin sanayileşmeye başladığı bir devrimdir. Zaten sanayi inkılabı İngiltere'de başlamıştır. Ve Osmanlı bu sanayi inkılabına ayak uyduramamış geri kalmıştır. Bunun sonucunda Açık pazar haline gelmiştir.

Coğrafi keşifler Osmanlı'nın ekonomisini kötü etkilemiştir . Çünkü Yeni ticaret yolları bulunmuş Osmanlı devletinde ki ticaret yolları kullanılmamıştır.Buda Osmanlı'da Ekonomik zarara sebep olmuştur.

Reform hareketleri Osmanlıyı kötü etkilememiştir.Hatta biraz iyi etkilemiştir çünkü Almanya karışıklıklar içersinde olduğu için sınırlarını Osmanlı devleti büyütmüştür.

Açıklayıcı anlatmaya çalıştım anlamadıysan söyle tekrar anlatmayaçalışırım iyi dersler En iyi seçer misin rica etsem

#Elifnurvenisanur

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years