Soru: 8. Teknolojik ürünler doğru kullanılmadıkları zaman çeşitli zararlara yol açabilmektedirler. Aşağıdaki- lerden hangisi bu olaya örnek olarak verilemez? A) Bilgisayarın uzun süre kullanımı bedensel gelişi- mimize zarar verebilir. B) Projeksiyon ile dersler görsel ve işitsel olarak iş- lenebildiği için daha etkili olur. C) Tansiyon aleti ile tansiyonumuzu ölçmemiz bizi psikolojik olarak olumsuz etkiler. D) Televizyondaki bütün programları izlememiz ders- lerimize karşı olan ilgimizin azalmasına neden olur.

Cevaplar 1

Cevap: Merhabalar.

Teknolojik Ürünler Doğru Kullanılmadığı Zaman Çeşitli Sorunlara Yol Açabilir.

Mesela bilgisayar başında fazlasıyla durmamız.

Fakat seçeneklere gelecek olursak

  • A şıkkında bilgisayarın uzun süre kullanımı bedensel gelişimimize zarar verebilir. ( herhangi bir art niyet veya zarar yoktur)
  • B şıkkında projeksiyon ile dersler görsel ve işitsel olarak işlenebildiği için daha etkilidir olur. ( herhangi bir art niyet veya zarar yoktur)
  • C şıkkında tansiyon aleti ile tansiyonumuzu ölçmemiz psikolojik olarak olumsuz etkiler. ( yanlıştır çünkü tansiyonumuz normal ise herhangi bir şey olmaz, fakat yüksek veya düşük ise fazla paniklenecek bir şey değildir, çeşitli nedenler ile düşürülebilir veya çıkartılabilir tansiyon, ayrıca sağlıklı bir bireyin tansiyonun ölçülmesi psikolojinin bozulmamasina sebep olmalıdır. Psikolojimizi etkilemesi biraz absürt olur.)
  • D şıkkında televizyondaki bütün programları izlememiz derslerimize karşı olan ilgimizin azalmasına neden olur. ( televizyon başında fazla vakit geçirmek derslerimizin aksamasina direktmen sebebiyet verebilir.)

bu sebeple cevabımız C şıkkıdır.

iyi dersler ^^

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years