Soru: 8. Aşağıdakilerden göçün sonuçlarından A) Çevre sorunlarında artış olması B) Konut bulma sıkıntısının yaşanması C) Insanların refah(zenginlik) seviyesinin artmasi D) Trafik ve altyapı problemlerinin ortaya çıkması hangisi köyden kente biri değildir?

Cevaplar 1

Cevap:

8. Aşağıdakilerden hangisi köyden kente göçün sonuçlarından biri değildir?

A) Çevre sorunlarında artış olmasıB) Konut bulma sıkıntısının yaşanmasıC) İnsanların refah (zenginlik) seviyesinin artmasıD) Trafik ve altyapı problemlerinin ortaya çıkması

Merhaba arkadaşım. Sağlık, iş, eğitim, ulaşım, altyapı vb. yetersizliği/sorunları nedeniyle köyden kente göç olmasından dolayı öncelikle göçmenlerin konut bulma sıkıntısı meydana gelir. Bunun yanısıra bu insanlar kırsal/köy hayatlarını kentte de devam ettirmek isteyeceklerdir. Bunun denemelerini de yapacaklardır. Bu da çevre sorunlarına neden olur. Çünkü köyde istediği yere yapı kurabilirdi ancak kentte izinler alındıktan sonra bir kısmı mümkündür.  Bu sebeple hem çarpık kentleşme meydana gelir hem de bu kentleşmenin sonucu olarak da altyapı sorunları ortaya çıkar. Ancak insanların refah seviyesinin artması göçün sonucu değil amacıdır.  Bu nedenle cevap C seçeneğidir.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years