Soru: l.coğrofi kesifler ll.sanayi inkilabılll. Rönesans hareketleriAvrupa'da yaşanan yukarıdaki gelişmelerden hangisi ya da hangileri Osmanlı Devleti'nin ekonomik açıdan olumsuz etkilemiştir A)lll. B)l-ll. C)l-lll. D)l-ll-lll​

Cevaplar 2

Cevap:

D yüksek ihtimalle iyi dersler

Cevap:

merhaba!

cevap B şıkkı olmalıdır Avrupa'da Osmanlı devletini I.Çoğrafi keşifler, II.Sanayi inkılabı olumsuz etkilemiştir.

Çoğrafi keşifler nedir?

Keşifler Çağı olarak da bilinen coğrafi keşifler dönemi, 15'inci yüzyılın birinci yarısından 17'nci yüzyılın ortalarına kadar Portekizli ve İspanyol kaptanlar tarafından, Asya'daki baharat ve değerli maden zenginliğine ulaşacak alternatif ticaret yollarının bulunması amacıyla başlatılıp bu yolda yeni kıtalar, okyanuslar ve deniz aşırı toprakların Eski Dünya tarafından keşfedilmesine sebep olan tarihsel aralıktır.

Sanayi İnkılabı nedir?

Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi; Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin makineleşmiş endüstriyi doğurması, bu gelişmelerin de Avrupa'daki sermaye birikimini arttırmasına denir. Sanayi Devrimi; ilk olarak Manchester, Birleşik Krallık'ta ortaya çıkmış, ardından Batı Avrupa, Kuzey Amerika ve Japonya'ya sıçramış ve bütün dünyaya yayılmıştır.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years