Soru: Alparslan Dönemi'nde Bizans'la yapılan Malazgirt Savaşı, Türk tarihi için bir dönüm noktası ol muştur. Bu çıkarımda bulunan bir tarihçi aşağıdakiler- den hangisini söylediklerine kanıt olarak gös- terebilir? A) Anadolu'nun kapıları Türklere açılmıştır. B) Bizans İmparatorluğu yıkılmıştır. C) Büyük Selçuklu Devleti savaşı kazanmıştır. D) Bizans ile yapılan ilk savaştır.

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

Cevap:

A)

Açıklama:

Se.çuklu hükümdarı Alparslan,Bizans Hükümdarı Romen Diyojen'i yenerek Anadolu'nun kapılarını kesin olarak Türklere açmıştır.

kolay gelsin...

en iyi seçersen mutlu olurum

Cevap: Malazgirt Savaşında Bizans İmparatorluğu yıkılmamıştır. Bizans İstanbul’un fethi ile yıkılmıştır. Bu yüzden b şıkkını eledik Ve Malazgirt Bizans ile yapılan ilk savaş değildir. Pasinler Savaşıdır D şıkkını eledik.Sanırım senin kafanı karıştıran A şıkkı ile D şıkkı oldu. Çünkü iki öncül de doğru. Ama soruda Türk Tarihi için bir dönüm noktası olanı soruyor. C şıkkı doğrudur ama Malazgirt Savaşının Türk Tarihi için bir dönüm noktasının olmasının nedeni Anadolu’nun kapılarını Türklere açmasıdır. Bu yüzden doğru seçenek A şıkkıdır.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years