Soru: 6. Ülkemiz, Dünya bor rezervinin % 72'sine sahip olmasına rağ- men, pazar payı % 31'dir. Ame- rika ise % 13 rezerviyle, % 41 pazar payına sahiptir. B Madencinin vermiş olduğu bilgilere göre, ül- kemizdeki bor madeni için aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Ülkemizde en fazla pazar payına sahip ma- dendir. B) Ülkemiz bor madenini yeteri kadar pazarlaya- mamaktadır. C) Amerika'nın pazar payı, Türkiye'den daha faz- ladır. D) Dünya bor rezervinin yarısından fazlası, Türkiye'de bulunur.​

question img

Cevaplar 1

Cevap:

ÖNCELİKLE MERHABA :)

cevap A olucaktır. hemen anlatayım.

A ) ülkemizde en fazla pazar payına sahip madendir. demiş. yanlış. bize böyle bişi söylememiş. yani bor ülkemizde en fazla pazar payına sahiptir dememiş. o yüzden bu yanlış. diğerlerinede bakalım.

B ) Ülkemiz bor madenini yeteri kadar pazarlayamamaktadır. bu doğru. çünkü amerika bizden daha az rezervleriyle bizden daha fazla pazar payı elde ediyo. demek ki biz pazarlayamıyoruz. o yüzden bu doğru.

C ) amerikanın pazar payı türkiyeden fazladır. diyo. bu doğru. çünkü baktığımızda türkiye % 31 ken amerika % 41. demek ki daha fazla. o yüzden buda doğru.

D ) dünya bor rezervinin yarısından fazlası türkiyede bulunur diyo. buda doğru. ilk cümleye baktığımızda dünya bor rezervinin % 72 sine sahip olduğumuzu söylüyo. yani buda doğru.

o yüzden cevabımız A seçeneğidir.

umarım anlarsın

başarılar dilerimmm

hayaller6506 ( rehberim )

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years