Soru: ekonomik değer taşıyıyan hayvanların yetiştirilip pazarlamasında hayvancılık denir ülkemizde yapılan hayvancılığın ekonomik faaliyet türleri nedir (4 tane)​

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

umarım yardımcı olur

Açıklama:

Hayvancılık faaliyetleri

Büyükbaş Hayvancılık

Balıkçılık

Kümes Hayvancılığı

Küçükbaş Hayvancılık

Arıcılık

İpek Böcekçiliği

Büyükbaş hayvancılık, gür otlakların bulunduğu yerlerde mera hayvancılığı şeklinde yaygın olarak yapılır. Özellikle yaz yağışlarının etkisiyle otlakların ve çayırların geniş yer kapladığı Karadeniz’in doğu kıyısı ve Doğu Anadolu’da büyükbaş hayvancılık gelişmiştir. Nüfusu fazla olan yerlerde yapılan hayvancılık türü de besi (ahır) hayvancılığıdır. Nüfusun fazla olması ve pazarlama imkânlarının kolay olmasından dolayı besi hayvancılığı en fazla Konya, İzmir vb. büyükşehirlerin çevresinde yapılmaktadır.

Küçükbaş hayvancılık, bozkır bitki örtüsünün yaygın olduğu yerlerde yapılmaktadır. Türkiye’de küçükbaş hayvancılık en fazla İç Anadolu’da yapılmaktadır. İç Anadolu’da koyun ve tiftik keçisi yetiştiriciliği yapılırken Akdeniz kıyı kesiminde ise kıl keçisi yetiştirilmektedir.

Balıkçılık, ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olmasından dolayı önemli bir ekonomik faaliyettir. Denizlerde kıyı balıkçılığı yapılırken, akarsularda ve göllerde tatlı su balıkçılığı yapılmaktadır. Ülkemizde balıkçılık en fazla Karadeniz’de daha sonra Marmara Denizi, Ege Denizi ve Akdeniz’de yapılmaktadır. Ancak denizlerdeki kirlenme, zamansız ve usulsüz avlanma yöntemleri balıkçılığı olumsuz etkilemektedir.

Arıcılık, bal üretimi için bitki çeşitliliği çok olan dağlık yerlerde yapılır. Arıcılık ülkemizde en fazla Ege kıyı kesiminde yapılmaktadır. Muğla’da üretilen çam balının ve Rize’deki Anzer Yaylası’nda üretilen Anzer balının ekonomik değeri oldukça yüksektir. Doğu Anadoluda Hakkâri, Bitlis, Ardahan, Kars vb. yerlerde de bal üretimi yapılmaktadır.

Kümes hayvancılığı, et ve yumurta ihtiyacını karşılamak amacıyla nüfusu fazla olan yerlerde yapılan hayvancılık türüdür. İklim seçiciliği olmadığından ülkemizin her yerinde yapılabilir. Verimi yüksek olan kümes hayvancılığı, nüfusun fazla olması ve pazarlama imkânlarının kolay olmasından dolayı en fazla Bolu, Balıkesir, Manisa vb. illerde yapılmaktadır.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years