Soru: Osmanlı Devleti, Rumeli'de fetihlere başlayınca sürekli olarak savaşa hazır bir orduya ihtiyaç duydu. Hristiyan ailelerden ve esirlerinden topla- nan çocuklar ve gençler önce yetiştirilmek üzere Türk ailelerine verildi. Daha sonra Acemi Ocağı'na alınan ve burada eğitim gören askerler oradan da Yeniçeri Ocağı'na geçerlerdi. Yeniçeri Ocağı, Kapı- kulu askerlerinin en saygın ocağı olup savaşlarda padişahın yanında bulunurlardı. Bu ocaklar dışında silah yapımı ile uğraşan Cebeci Ocağı, top yapımı ve kullanımı görevini üstlenen Topçu Ocağı ve Kapıkulu Süvarileri (atlı askerler) Kapıkulu Askerle- rini meydana getirirdi. Yukarıdaki açıklama dikkate alındığında aşağı- daki yargılardan hangisine ulaşılamaz? A) Kapıkulu Ocağı'nın farklı bölümlerden oluştu- ğuna B) Yeniçerilerin farklı eğitim süreçlerinde geçtikle- rine C) Yeniçerilerin atlı askerlerden oluştuğuna D) Sınırların genişlemesinin yeni askeri sınıfların oluşmasını sagladıgına

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

C

Açıklama:

D şıkkına ilk cümleden ulaşabiliriz.

B şıkkına sonraki iki cümleden çıkar.

A şıkkı ise "kapıkulu askerlerini oluştururdu" kısmından çıkarılabilir. oraya kadar olan kısımda cebeci ve topçu ocaklarından bahsediyor.

C şıkkına ulaşamayız buradan. kapıkulu süvarilerinin atlı askerler olduğunu belirtmiş. yeniçeriler sadece kapıkulu süvarilerinden oluşmuyor. paragrafta bir sürü ocaktan bahsetmiş zaten.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years