Soru: ** OPTİLER CEVAPLASIN ** Azerbaycan hakkında bilgiler°•°• ! 4. sınıfım ! °•°• sosyal sözlüsü için​

Cevaplar 2

Cevap: Merhaba×

Azerbaycan

Dini⇒İslam

Dili⇒Azerice

Başkenti⇒Bakü

Nüfusu⇒10.139.177

Yemekleri⇒etli, sebzeli, sütlü, hamur işli yemekler ve pilavlarla ile çorbalardan oluşur

Türkiyenin neresinde⇒ Doğu

Azerbaycan -Türkiye Arası ⇒ 13 kilometre

başarılar...

@xXelifxW

answer img
Cevap: ♡'ѕєℓαмℓαя σρтişiм'♡

Azerbaycan Hakkında

Tam adı Azerbaycan Cumhuriyeti'dir. Başkenti Bakü'dür. Bakü'nün bir fotoğrafını ekte verdim. Ayrıca en büyük şehirleri de Bakü'dür. Para birimleri Manat'tır. Sembolü '₼' şekilde gösterilir. Bir manat 9 lira 79 kuruş Türk Lirası etmektedir. Bayrağı ekte verilmiştir. 3 renkten oluşur. En üst mavi, ortası kırmızı, altı yeşil şeklinde. Kırmızı kısmın üzerinde ise beyaz bir hilal ve 8 ucu olan beyaz bir yıldız bulunmakta. Dilleri ise Türkçe'ye çok benzemektedir. Yalnızca birkaç harfi, kelime yazılışları ve bazı kavramlar farklıdır. Dilleri Azerice dilidir. Cumhurbaşkanları İlham Aliyev'dir. Dinleri İslamiyet dinidir. Cumhurbaşkanı da müslümandır. Azerbaycan'da petrol ekonomi için çok önemlidir. Azerbaycan petrol konusunda önemli üreticilerdendir. Komşu ülkerine gelirsek:

  • Kuzey'de Rusya Federasyonu
  • Batı'da Gürcistan, Ermenistan
  • Doğu'da Hazar Denizi
  • Güney'de İran

—♡Cumhurbaşkanları Hakkında♡—

İlhan Aliyev 24 Aralık 1961 yılında, Azerbaycan, Bakü'de doğmuştur. 61 yaşındadır. Müslümandır. Annesinin adı Zarife babasının adı Haydar'dır. Mihriban Aliyeva ile evlidir. Leyla, Arzu ve Haydar adında 3 çocuğu vardır. Azerbaycan Cumhurbaşkanıdır. Yeni Azerbaycan Partisine mensuptur. Eşi Mihriban Aliyeva, Azerbaycan'ın ilk Cumhurbaşkanı yardımcısıdır. 1967-1977 yılları arasında ilk, orta ve lisa eğitimi aldı. 4 Ağustos 2003'de başbakan olarak atandı. 15 Ekim 2003'de ise seçimle, %76 oyla Cumhurbaşkan seçildi ve 31 Ekim'de göreve başladı. Ayrıca 15 Ekim 2008, 2013, 2018 yıllarında fazla oylarla Cumhurbaşkanlığını kazanmıştır. 2008'deki seçimde %85, 2013'deki seçimde %84, 2018'deki seçimde ise %86 oy almıştır. Hala Cumhurbaşkanıdır.

Bayrakları Hakkında♡—

Bayraktaki mavi renk Türk'lüğü yani Azerbaycan'lıların da Türk olduğunu, yeşil renk İslamiyet'i yani İslam'ın rengini, kırmızı renk ise uygarlığı yani demokrasi, çağdaşlık ve modern yaşamı temsil eder. Bayrağın belirlenmesi 9 Kasım 1918 zamanında kabul edildi. Hala Azerbaycan bayrağıdır.

—♡Başkentleri Hakkında♡—

Başkentleri Bakü'dür. Bakü, Hazar Denizi'nin batısında yer alır. Kafkasya'nın da en büyük şehridir. Azerbaycan'ın kültür merkezidir. Bakü'nün iklimi Karasal İklim'dir.

♡'вαşαяıℓαя σρтişiм'

#OptiTim || #KirazlıKahve

answer img
answer img
answer img
answer img

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years