Soru: Kıdem tazminatı vergi iadesi nasıl alınır?

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

İVD şifresi ile giriş yapıldıktan sonra (İVD şifresi olamayanlar ise e-devlet giriş seçeneğinden İVD’ye giriş yapabilirler) İnteraktif Vergi Dairesi sitesinin en solundaki ‘’İşlemlerim’’ sekmesini tıklanmalı. Sekmenin açıldıktan sonra ‘’İkale Sözleşmesi veya Karşılıklı Sonlandırma Sözleşmesi Kapsamında Gelir Vergisi İade Talebi’’ yazan sekmeye geçiş yapılmalı. Bu işlemin ardından vergi iadesi başvuru için kişi hazırdır.

Vergi iadesi talebinde bulunabilmek için dava açmamış olmak gerekmektedir. Eğer açılmış dava varsa da vazgeçmek gerekmektedir. Bu nedenle önce açılmış bir davanızın olup olmadığını sorgulamalısınız.

Sorgulama işlemi yapıldıktan sonra, açılmış davanız varsa davadan feragat başvurusu yaptıktan sonra İVD’ye tekrar giriş yapmalısınız.

Açılmış bir davanız var mı? sorusuna cevabınız evet ise, davadan feragat dilekçesinin ilgili mahkemeden giriş tarihi ve sayısı istenir. Cevabınız hayır ise, sitede yeni bir sayfa açılır.

Açılan sayfada vergi kesintisi yapılan tutara ait ücret bordosunun döneminin ay ve yıl olarak girilmesi gerekir.

Bu adımın tamamlanmasından sonra, vergi iadesinin yatırılmasını istediğiniz bankanın şube ve iban numarası bilgilerini girmeniz gerekmektedir. İşverenin vergi kimlik numarası ve T.C. numarasını da girdikten sorgulaya basın. Sorgulaya bastıktan sonra bilgiler doğru girilmişse işverenin unvan ve isminin baş ve son haberleri çıkar. İşlemler tamamlandıktan sonra karşınıza çıkan ekrandan ikale ve işten ayrılma sözleşmesi, ücret bordosu ve ne kadar vergi ödeneğini gösteren belgeleri elde edebileceksiniz. Sadece onay butonuna basmanız gerekiyor. Onay butonuna basmanız ardından cep telefonuna gelen SMS şifresinin girdikten sonra işlem tamamdır.

Açıklama:

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years