Soru: Ermenistan'ın geleneksel kıyafetleri nelerdir?

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Geleneksel Ermeni kıyafetleri çok renkli ve çeşitlidir. Geleneksel adamın takım karanlık yün veya pamuklu düşük yakalı ve yan raptiye ve geniş pantolon ile ipek veya pamuk renk gömlek.Gömlek fazla Ermeni pamuklu veya ipekli arkhaluk koymak - dış giyim kanca veya küçük düğmeleri ile belden aşağı bağlanmış düşük yakalı. Bir daha ağır öğe chukha denirdi; bu yünden yapılmış ve dar bir büyük tokalı kemer ile giyilirdi.

Batı Ermenileri gömlek ve ön bağlantı elemanları olmadan kollu bel uzunluğu ceket üzerine yelek giydi.Kemer birkaç kez beline sarılı uzun geniş dokuma eşarp ile değiştirildi.

Doğu ve batı Ermenileri hem de kadınların geleneksel kıyafetleri homojen idi.Dış giyim göğüs ve kalça altında kesikler bir kesik ile arkhaluk tipi uzun bir elbise dahil.Bel uzun katlanmış ipek veya yün atkısı ile beceriksizce sarılmıştı. Işlemeli önlük ve süslemeler batı Ermeni kadınlar için vazgeçilmez bir unsuru olmuştur. Batı örme ve dokuma kürk olanları doğuda giyilirdi: başlarına erkeklerin farklı stilleri kep giydi. Kadın başlıklar, özellikle doğuda, yüzünün bir bölümünü kapsayan birkaç eşarp ile bağlı süslemeleri ile pamuklu kumaştan yapılmış bir "kule" gibi görünüyordu. Manzaralarıyla süslü baş bantları giyerdi Batı Ermeni kadınlar.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years