Soru: Fabrikaların kurulması göçü azalmıştır doğru mu yanlış mi

Cevaplar 1

Cevap:

~¡~

>> Evet azaltmıştır . Çünkü fabrikaların kurulmasıyla beraber çevre kirliliği oluşur . Bu çevre kirliliği yüzünden hem hayvanlar ölür ve insanlar bizim ülkemize göç yapmazlar . Bu çevre kirliliği çok kötü birşeydir . Her türlü çevre kirliliği göçleri ve nüfus artışını azaltır . Çevre kirliliği olunca ülke kirlenir ve bu davranış ülkemizi kirletir . Bunun sebebiyle güzel yerler kirlenir . Bazı önemli olarak gördüğümüz yerler kirlenir ve turistlerin gelmesini azaltır . Mesala bazı insanlar bir müzeye girip çöplerini atar veya yemek yerken yemeği düşerken bazı önemli eşyalara zarar verir . Bu önemli eşyaların gitmesi sonucu hem ülkemizin güzellikleri azalır . Bu güzelliklerin azalması sonucu bizim ülkemiz başka yerlerde önemini yitirir ve göçler kesinlikle azalır . Bu sonuç çok kötüdür . Sonucunda ülkemizin tarihi güzelliklerin azalmasına sebep olur .

>Konu Anlatımı<

>> Bu çevre kirliliği konusunda en bilinen özelliği başka kişilerin sokağa çöp atmasıdır . Bu çevre kirliliği genellikle insanlar tarafından oluşur . Bu özellik adı gibi çevrenin kirlenmesidir . Çevre kirlenirse ileride çok kötü sıkıntılar yaşayabiliriz . Hem sularımız gider ve çevrenin düzeni bozulur . Sularımız giderse ölüm sıkıntısı yaşayabiliriz . Bu ölüm sıkıntısı yüzünden hayatımız gider . Sularımız giderse bir diğer olacak şey ülkemizde kuraklık olacaktır . Ülkemizde kuraklık olması sonucu bizim ülkemize hem kimse gelmez hemde bizim ülkemizdeki kişiler başka yerlere giderler . Çevrenin düzeni bozulursa da hayvanlar ölür ve biyoçeşitlilik azalır .

>> Eskiden başka ülkelere göç etmek çok zordu çünkü o zamanlarda arabalar vb. ulaşım araçları yoktu . Bu ulaşım araçları günümüzdeki gibi o zamanlarda gelişmiş olsaydı o zamanlar herkes başka ülkenin tarihi güzelliklerini gezip görebilirdi . Bu özellik turizmi olumlu yönde etkiler ve güzel şeyler olur . Hem ülkede biyoçeşitlilik artar . Biyoçeşitlilik artarsa ülkemiz hayvanlar sayesinde daha çok gelişir . Yani başka ülkeden turist sayıları daha çok gelir . Hem bazı kanatlı hayvanların başka yerlere gitmesi bile göç ile adlandırılır . Bu hayvanlar martı , bülbül vb. hayvanlar olabilir . Martılar genellikle sıcak yerlere giderler .

>> Bu göçler zorunlu göçler , gönüllü göçler , beyin göçü , işçi göçü , geçici göç ve kalıcı göç olmak üzere 6 maddeye ayrılır . Zorunlu göçler o ülkede savaş vb. kötü şeyler olursa başka ülkeye giden insanların yaptığı göçe denir . Bunlara hem biz mülteci deriz . Gönüllü göçleri göçe sebep olacak kişinin hangi yere gideceğini belirlemesidir . Beyin göçü başka ülkede çalışmak için giden kimselerin yaptığı göçe denir . İşçi göçü ülkesinde çalışma imkanı olmayan veya çok aşırı düşük ücretle çalışan kişilerin yaptığı göçe denir . Geçici göç kısa bir sürede yapılmak için yapılacak göçe denir . Kalıcı göç herzaman mülteci olarak gittiği ülkeden asla dönmeyecek şekilde kalmasıdır .

`Gökyüzünü siyaha boyamak istiyorum`

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years