Soru: kazakistan onemli ozellikleri nelerdir en iyi sececegim 10 puan​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

2.724.900 km² yüzölçümü ile (Batı Avrupa'nın yüzölçümü kadar) dünyanın en büyük dokuzuncu ülkesidir. Müslüman çoğunluklu ülkelerin ve Türk devletlerinin yüzölçümü bakımından en büyüğü, doğal kaynaklar bakımından da en zenginidir.

Cevap:

Cevap:

Bir Orta Asya ülkesi ve eski Sovyet cumhuriyeti olan Kazakistan, batıda Hazar Denizi'nden doğu sınırında Çin ve Rusya ile Altay Dağları'na kadar uzanır. En büyük metropolü Almatı, simge yapıları arasında çarlık döneminden kalma bir Rus Ortodoks kilisesi olan Yükseliş Katedrali ve binlerce Kazak eserinin sergilendiği Kazakistan Merkez Devlet Müzesi'nin yer aldığı köklü bir ticaret merkezidir.

16. yüzyılda Kazaklar, üç cüz'e bölünmüş ayrı bir Türk grubu olarak ortaya çıktılar. 18. yüzyıl boyunca Rusya topraklarına akınlar düzenleyerek Rusların Kazak Bozkırına doğru ilerlemesine neden oldular; 19. yüzyılın ortalarında Ruslar, Rusya İmparatorluğu'nun bir parçası olarak tüm Kazakistan'ı sözde yönettiler ve 1859'da Kazakların ele geçirdiği tüm köleleri özgür bıraktılar.[14] 1917 Rus Devrimi ve ardından Rus İç Savaşı'nın patlak vermesinin ardından, Kazakistan toprakları birkaç kez yeniden düzenlendi. 1936 yılında Sovyetler Birliği içerisinde Kazak Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti olarak kurulmuştur. Kazakistan, 1988'den 1991'e kadar Sovyetler Birliği'nin dağılması sırasında bağımsızlığını ilan eden son Sovyet cumhuriyetiydi. İnsan hakları örgütleri, Kazak hükümetini otoriter olarak nitelendirdi ve Kazakistan'ın insan hakları durumunu düzenli olarak kötü olarak nitelendirdi.

EN İYİ SEÇER MİSİN

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years