Soru: Alın beles puan bide sorum olacaktı Hz şuayb'ın hayatı 1 sayfa olacak şekilde olabilir mi ACIL LAZIMM (6.sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi)​

question img

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

MERHABA

Açıklama:

Hz. Şuayb zamanında Hicaz ve Filistin arasında kalan yer Medyen olarak geçmekteydi. Kervanların geçtiği bir yer olduğu için halkı çok zengindi. Kızıldeniz'e yakın olan yerin adı ise Eyke ülkesiydi. Hicaz yarım adasının en zengin şehirleri olarak bilinirdi. Bu ülkede yaşayan insanlar zenginliklerini hile ile elde etmişlerdi. Gelen kervanları soyup insanların haklarını gasp ediyorlardı. Karşı koyanları öldürüyorlardı. Halk dürüst değildi ve sürekli hırsızlık, adam öldürme gibi olaylar olurdu. Burada halk putlara tapmaktaydı. Hz. Şuayb bu halka Allah'a iman etmeleri, hırsızlık yapmamaları, adam öldürmemeleri için çağrıda bulunmak için gönderilmiştir.

Halk ise Hz. Şuayb'ın anlattıkları ile dalga geçiyor ve onu ciddiye almıyorlardı. Hz. Şuayb bu halkı bıkmadan doğru yola davet etmiştir. Hz. Şuayb kendisini dinleyen bir kısım halk ile beraber Medyen'i terk etti ve ondan sonra meydana gelen zelzelede hiç bir canlı sağ kalmadı. Eyke ülkesi içinde çalışmış ve halkı doğru yola çağırmıştır. Kendisine inanan kişiler ile ülkeyi terk etmiş ve ülkede kalan kişiler bunaltıcı bir sıcağa maruz kalmışlardır. Bulutlardan yağan ateş altında helak olmuşlardır.

Cevap:

kitabın ilk sayfasında bu var

answer img

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years