Soru: ACİLLL! Doğru cevaplayın lütfen bilgisi olmayan yazmasın. yada tam bilmeyen.lise tercihi yapsak sonra sonuçlar çıkdığında bize çıkan liseye gitmek istemesek reddedip 2.tercihlerden tekrar seçebilir miyiz?​

Cevaplar 2

Cevap:

Açıklama:

Eğer 2. tercih olarak gideceğin yerin kontenjanı dolduysa gidemezsin. Ama dolmamışsa gidebilirsin.

Cevap:

Merhaba.

Durum reddetme değil de, değiştirmeyle alakalı. Örnek üzerinden anlatalım.

Mesela ilk lise tercihinizde X Anadolu Lisesi çıktı. Ama siz bu liseyi istemiyorsunuz, başka daha iyi bir liseye geçmek istiyorsunuz.

O zaman ikinci tercih dönemini bekler, ikinci tercih dönemi tercih listenize başka liseler yazarsınız. X Lisesinden daha iyi liseler gibi. Ama tercih yaparken şuna da dikkat edin,

  • Mesela X Lisesini sevdiyseniz ama daha iyisine de gidebilirim ya diyorsanız daha yüksek puanlı yerleri 2. tercihte yazarak şansınızı deneyebilirsiniz.
  • Ya da X Lisesini hiç istemiyorum, ne olursa olsun ama o olmasın diyorsanız 2. tercihte bu liseyle aynı veya daha düşük puanlı veya dilerseniz yüksek puanlı ama yerleşebileceğiniz bir yer yazarsınız. Böylece 2. tercihte başka bir lise çıkma ihtimali yükselir.

Bunun haricinde 2. tercih dönemine yaklaşırken seçebileceğiniz liseleri iyi araştırın, gidebiliyorsaniz gidin gezin, orada okuyan büyükler varsa sorun vs.

Ben de zamanında tercih yaparken ilkte başka bir lise tutmuştu, En son tercihlerde (Ağustos ayındaki) son kontenjanlardan daha güzel bir yere girmiştim ve şuan çok memnunum :)

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years