Soru: İslamda Irkçılık yapmak günah mıdır?Irkçılık yapan insanlar hakkında neler düşünüyorsunuz?Bu sorduğum soruları İyice açıklayarak cevaplar mısınız?​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

Aleykümselam:

Kur’an’ın insanlığa en büyük ve en asil katkılarından biri de getirmiş olduğu "Evrensel Kardeşlik" ilkesidir. Kur’an, insanlığın evrensel kardeşliğinin temelini atarak her türlü ırk ve renk ayrımını, hatta insanların birliği ve dayanışmasını engelleyen coğrafi engelleri kaldırmayı hedefleyen bir kitaptır.

Başlangıçta, insanlık tek bir aileydi. İnsanlar çoğaldıkça yeryüzünün değişik bölgelerine dağıldılar ve aralarında farklılıklar doğdu. (Bakara, 2/213; Yunus, 10/19.) Kur’an, insanlara, kendilerinin ve ana-babalarının yaratıcısının tek Allah olduğunu ilan etti. Dolayısıyla, insanlar ve milletler arasında ayrım yapmak için hiçbir sebep olmadığını bildirdi. (Nisa, 4/1.)

Ben şahsen ırkçılığın çok kötü bir şey olduğunu düşünüyorum insanların sırf dil,din,ırk,cinsiyet gibi kavramlarla yargılanması hiç hoşuma gitmiyor.Hepimi kardeşlik ve barış içinde yaşamalıyız.

En iyi seçersen sevinirim iyi günler.....

answer img
Cevap: Irkçılık yapmak günah diye bi kaide yoktur ama ayeti kerime hadisi Şerif toplamı derken bunun günah olduğu düşünülebilir. Sonuçta insanların kalbini kırmak 70 kabe yıkmak kadar günahı olduğundan ya da insanları küçümsemenin kibir belirtisi oluşturduğundan bu da günahtır. İnsanları eli boş göndermek de buna keza. Ayrıca Osmanlı devleti bile şu an ki devirden daha islamcıl davranmasına rağmen ırkçılık içermeyen bir devlet olmuştur. Osmanlı da kilise de vardı cami de vardı. Köle de vardı -ki kölelerine öz çocukları gibi bakarlardı- yahudi hristiyan da vardı. Tarihe bakarsanız hiç ırkçılık kavgası göremezsiniz. Burdan ırkçılığın günah olduğu çıkarılır. Herkese ne olursa olsun saygı duymalı hoşlanmıyorsak sessiz olunmalıdır saygılar :)

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years