Konu:
TarihYazar:
sierraherreraOluşturulma Zamanı:
2 yıl önceCevap:
BAĞIMLILIĞIN ZARARLARI
İnsanlar hazlarını zaaflara dönüştürüp ve bu zaafları da yönetemedikleri zaman bağımlı olurlar. Madde bağımlılığının giderek arttığı günümüzde, yakın çevremizde veya şehrin sokaklarında bir maddeye esir olmuş insanlar ile sık sık karşılaşıyoruz. Madde bağımlıları bir süre sonra çevresine zarar vermeye başlar ve toplum tarafından dışlanırlar. Sonuç olarak, hayattan beklentisi kalmamış bağımlılığın esir aldığı bireylere dönüşürler. Bu insanlık için çok vahim bir durumdur.
Alkol, sigara, uyuşturucu kullanımı insan sağlığını en kötü etkileyen ölüme sebebiyet verebilen zararlı alışkanlıktır. Bağımlılık karşımıza sadece uyuşturucu, alkol ve sigara bağımlılığı olarak çıkmaz. Kumar ve şans oyunları insanların kısa yoldan para kazanma istekleri sonucu olarak ortaya çıkan ve insanların büyük borçlar altına girmesine ve ailelerin parçalanmasına sebep olan bir bağımlılıktır.
Teknoloji bağımlılığı günümüzün en yaygın sorunlarından bir tanesidir. Çocuk, genç, yaşlı ayırt etmeksizin saatler boyunca gözlerimizi ayırmadan baktığımız akıllı telefon, bilgisayar ve televizyonlar zamanımızı çok verimsiz kullanmamıza ve sağlığımızın bozulmasına sebep olmaktadır. Göz sağlığımızın bozulması, dikkat dağınıklığı, sosyal iletişim eksikliği teknoloji bağımlılığının en yaygın görülen sonuçlarıdır.
Bağımlı olan kişi çoğu zaman bağımlı olduğunun farkındadır ama bunu kabul etmek istemez. Bağımlı olduğu nesne olmadan hayatını sürdüremeyeceği kaygısıyla yaşamını devam ettirir. Bu kaygıyı çevresindeki insanlara öfke ve şiddet olarak yansıtır. Çünkü bu kişiler hem psikolojik hem de fizyolojik olarak bu nesnelere ihtiyaç duyarlar. Bağımlılık yaratan madde ve nesnelerin anlık suni hazlar ve sanal başarı hissi verdiğini karşılığında gerçek hayatta kişiden bir çok şey çaldığını anlamalı, çevremize anlatmalı ve bağımlılık ile mücadele etmeliyiz.
Yazar:
benignoozsy
Bir cevabı oylayın:
6