Cevap:
Yurdumuzda 1950’den itibaren artarak süren nüfus hareketleri kentsel ve kırsal nüfusun dağılımında belirleyici unsurlardandır. Nüfus hareketleri kapsamında değerlendirilen göç olayları iç ve dış göçler olarak iki kapsamda ele alınmaktadır.
Nüfusun devamlı yaşama bölgelerini terk edip geçici veya sürekli olarak yaşamak amacıyla bir başka yere gitmesi hareketine göç denir. Bir birey, aile veya grubun bulunduğu yerden başka bir yere yerleşmek amacıyla taşınması olayı olarak tanımlanabilecek göç olgusu son derece önemli nüfus hareketlerindendir.
Yazar:
mosesvillanueva
Bir cevabı oylayın:
2Merhaba !
Soruya Bakarsak.
1950 gibi yıllarda Türkiye gelişmeye ve savaşlardan sonra ekonomik , toplumsal ve toprak bakımından düzelmek için elinden geleni yapmıştır ancak bazı aksaklıklar yine de çıkmıştır. Örnek olarak 1960 darbesi devletin otoritesini ve siyasi konumunu oldukça fazla etkilemiştir. Bundan önce nüfusun fazla olması göçleri hızlandırmış ve büyük şehirlere gitme isteği uyandırmıştır. Orada ilerleyen yapılar sayesinde gelişmiş bir ülke olan yerler bulunmuştur. Günümüzde daha fazla Kentlerde yaşayan insanlar gelişmek için okumak için veya iş bulmak için kentlere göç yapmaktadır bazen mevsimsel göçler bulunur. iş sebebi ile göç eden insanlarda bulunmaktadır o kişiler hep seyehat içindedir.
#OptiTim
Yazar:
teenydxap
Bir cevabı oylayın:
4