Konu:
TarihYazar:
aarontorresOluşturulma Zamanı:
2 yıl önce
Oldukça çalkantılı bir siyasal tarihi olan Türkiye Cumhuriyeti, 1923 yılında 600 yıllık bir İmparatorluğun mirası üzerine modern ve laik bir ulus devlet olarak kurulmuş, tek parti döneminde gerçekleştirilen reformlar ve başarısız çok partili rejime geçiş denemeleri sonrası 1950 yılında Türkiye’de çok partili rejime geçiş başarıyla gerçekleştirilmiştir. Türkiye’nin çok partili siyasal sisteme geçişinde uluslararası etkenler, İsmet Paşa (İsmet İnönü) faktörü ve sınıfsal bazı gelişmeler gibi önemli nedenler farklı ölçülerde rol oynamıştır.
Yazar:
rufoto6l
Bir cevabı oylayın:
9Merhaba !Soruya Cevap verirsek.
Çok partili siyasi birliğinin sağlanamamasının nedenleri arasında Osmanlı o zamanda birçok isyanlardan olduğu için kesin bir birlik ve beraberlik oluşturamamasıdır.
⇒ Osmanlı devleti yani Türkiye bu birlik ve beraberlik oluşturamama yüzünden gerilemiştir ve bazen olaylar yaşamışlardır bu isyanlar ve suikastlar bastırılsa bile etkisi olmuş ve bunu yapanlar cezalandırılmıştır diyebiliriz.
⇒Osmanlı devleti bu durumda önlemler alsa bile başka yerlerden isyanlar devam etmiş ve Atatürk'ün fikrini ve söylediklerine inanmayanlar birlik olmuşlardır.
⇒Osmanlı devleti bu sorunlardan sonra yeniden yükselmeye ve sorunlarını aşmayı başarmıştır ancak yine de ekonomik sorunları sürmeye ve halen devam etmeye devam etmiştir.
Yapılan Yenilikler
#OptiTim
Yazar:
fidelgrant
Bir cevabı oylayın:
0