Soru: ACİLBilimsel ve teknolojik gelişmelerin (buhar makinelerinin) üretimde kullanılmasıyla oluşan döneme …………………………………….. denir.Ülkede yaşayan herkesin din, dil ırk ayrımı gözetilmeden eşit tutulması halinde devletin dağılmaktan kurtulacağını savunan düşünce akımına ……………………………………………. denir.………………………...…………….…. ile Kurtuluş Savaşı’nın amacı, yöntemi ve gerekçesi belirtilmiştir.TBMM tarafından kendisine karşı yapılan ayaklanmaları bastırmak amacıyla ayaklananları yargılamak için ………………………………………………………. Kanunu çıkarılmıştır.Doğu Cephesi'nde Ermenilere karşı 15. Kolordu Komutanı …………………………..…….... mücadele etmiştir. Doğu Cephesi'ndeki savaş ……………...………………………….. Barış Antlaşması ile sona ermiştir.………………………………… düzenli ordunun ilk savaşı ve ilk başarısıdır.Antep’te, Fransızlara karşı ……………………………………………… tarafından direniş yapılarak başarılı mücadele verilmiştir.Maraş’ta, Fransızlara karşı ……………………………………...…… tarafından ilk direniş yapılmıştır.Sakarya Savaşından önce TBMM tarafından 3 ay süre ile …………………………..………başkomutanlık görevi verilmiştir.Sanayi İnkılabı ,Amasya Genelgesi ,I.İnönü SavaşıSütçü İmam ,Osmanlıcılık ,Kazım Karabekir PaşaMustafa Kemal Paşa ,Hıyanet-i Vataniye ,Gümrü ,Şahin Bey

  • drugie-predmety

    Konu:

    Tarih
  • Yazar:

    jason
  • Oluşturulma Zamanı:

    2 yıl önce

Cevaplar 1

Cevap:

Öncelikle Merhabalar :)

1. Sanayi devrimi

Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi; Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin makineleşmiş endüstriyi doğurması, bu gelişmelerin de Avrupa'daki sermaye birikimini arttırmasına denir.

2. Osmanlıcılık

Osmanlıcılık: Namık Kemal, Midhat Paşa, Şinasi gibi dönemin jön türkleri yani genç osmanlıları bu görüşün temsilcileridir. Din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın (herkesin eşit durumda sayıldığı) bir Osmanlı toplumu oluşturma fikriydi. Türkçülük akımının zıttıdır.

3. Amasya Genelgesi

4. Hiyanet-i Vataniye Kanunu

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülke içinde yaşanan bu olumsuz hadiseleri önlemek amacıyla, isyanları teşvik edenleri ve bu isyanlara karışanları ıslah etmek için 29 Nisan 1920 tarihinde “Hıyanet-i Vataniye” Kanununu kabul etmiştir.

5.Kâzım Karabekir Paşa

6. Gümrü Antlaşması

7. Birinci İnönü Savaşı

8. Şahin Bey

Fransızlar'a karşı 4 gün boyunca direnen Şahin Bey, tek başına kalıncaya kadar mücadele etti. Son nefesini verene kadar düşman ateşine karşılık veren Şahin Bey, 28 Mart 1920'de Elmalı Köprüsü'nde şehit edildi.

9. Sütçü imam

Maraş'ta düşmana karşı ilk kurşunu atarak, Milli Mücadele'nin timsali olan ve 25 Kasım 1922'de hayatını kaybeden Sütçü İmam, aradan geçen 97 yıla rağmen gönüllerde yaşıyor.

10. Mustafa Kemal Paşa

Başkumandanlık kanunu, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında Kütahya-Eskişehir Muharebelerinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Mustafa Kemal Paşa'ya Türk ordusunun başkomutanlığını verdiği 5 Ağustos 1921 tarihli kanun.

Kolay Gelsin :)

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years