Soru: batı cephesi antep savunmasi kısa özet sözlü icin cok acil yardım;))​

  • drugie-predmety

    Konu:

    Tarih
  • Yazar:

    karley
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

^•^MÉRHÂBÂLÂR^•^

⚠️Kurtuluş savaşı ile ilgili bazı bilgiler edinelim.

Kurtuluş savaşı nedir?

>Osmanlı Devleti'nin 1.Dünya Savaşı'ndan yenik çıkması üzerine,Misakı milli sınırları içerisinde ülke bütünlüğünü korumak için 1919-1922 yılları arasında çok cepheli olarak gerçekleştirilen bir siyasi ve askeri mücadeledir.

Kurtuluş savaşı 3 cepheden oluşur.

•Batı Cephesi

•Doğu Cephesi

•Güney Cephesi

Bu cephelerde;

Doğu cephesinde Ermeniler ile;Güney cephesinde Fransızlar ve Ermeniler ile;Batı cephesinde ise Yunanlılar ile savaşılmıştır.

Sorumuzun cevabına gelecek olursak;

Yukarıda belirttiğimiz gibi Batı Cephesinde Yunanlılar ile savaşılmıştır.Antep kuşatması ile ilgili bazı bilgiler edinelim.

⚠️Antep Kuşatması nedir?

Kuvayı milliye ile Fransa ile gerçekleşmiş bir mücadeledir.Kuvayı milliye'nin 10 ay sürmesi ve direniş ile sonuçlanmasının ardından 9 Şubat 1921 yılında şehrin Fransızların eline geçmesi ile biten kuşatmadır.

#CeoMami#

Cevap:

♂️BATI CEPHESİNDE ANTEP SAVUNMASI :

✨Antep Kuşatması, Kuvâ-yi Milliye ile Fransa arasında gerçekleşen, Kuvâ-yi Milliye'nin 10 ay süren direnişinin ardından 9 Şubat 1921 tarihinde şehrin Fransızların eline geçmesiyle sonuçlanan kuşatma.

✨Antep Savunması –Antep’teki Milli Mücadele: Antep, Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan sonra, İngilizler tarafından işgal edilmiştir. Fransızlarla yatıkları anlaşma gereğince, İngilizler 19 Ekim 1919’da şehirden çekilmeleri üzerine, Fransızlar Antep’e girdi. Fransızlar, Ermenilerle birlikte Türkleri sindirecek hareketlerde bulunmaya başladılar. Düşmanın bu hareketleri Antep halkının mücadele için teşkilat kurmasına ve direnmesine yönelik tedbirler almasına sebep oldu. Fransızların Kilis’ten Antep’e takviye birlikler getirmeye kalkışması üzerine Teğmen Said Bey (Şahin Bey) bunu önlemek için görevlendirildi.

♂️Antep Kuşatması♂️✨-Kurtuluş Savaşı Güney Cephesi✨-Tarih 1 Nisan 1920 - 8 Şubat 1921✨-Bölge =Antep✨-Sonuç Fransa'nın zaferi

♂️Komutanlar ve liderler :♂️

✨-Kılıç Ali Bey✨- Şahin Bey✨ -Şefik "Özdemir" Bey✨-Fransa Henri Gouraud✨-Fransa General Quérette

♂️Güçler ♂️

Kuşatma başlangıcında:✨-1.200 silahlı ve 1.400 silahsız savaşçı (toplam 2.600)✨-Kasım 1920 sonu itibarıyla:✨-1.470 silahlı ve 500 silahsız savunucu (toplam 1.970)✨-Teçhizat: 6 Makineli tüfek, 3 dağ topu

♂️Kayıplar♂️

✨-6.317 ölü (çoğu sivil)✨-Fransız kaynakları: toplam 1.200 ölü asker

#XxviskidiyorumxX

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years